De gamle er eldst

Avatar photo
Publisert 28. juni 2023 | 18:25

Uttrykket i overskriften er flittig brukt i mange sammenhenger. I går på Vulkan Arena i Oslo kom uttrykket til sin fulle rett.

Her manglet det slett ikke på energi, innlevelse og trøkk. Og slik er det ikke hver gang eldre rockere entrer scenen. 

Undertegnede har utallige ganger gått skuffet fra konserter med band som en gang var energiske og fulle av trøkk, men som på sine eldre dager rett og slett har mistet futten. 

Konserten varte i drøyt halvannen time, og det var aldri kjedelig. 

Foto: Pål Holden.

Salen var fullstappet med både unge og gamle fans. Spesielt artig er det å se at også den yngre garde setter pris på skikkelig god musikk.

Dum Dum Boys musikken er jo perfekt for at publikum skal synge med, og det gjorde de til gangs i går. Splitter pine, Enhjørning, Slaven din og alle de andre velkjente slagerne kom på rekke og rad. 

Per Øyvind «Prepple» Houm var i kjempeslag i går, og måtte kaste skjorta i varmen. Interaksjonen med publikum var som alltid førsteklasses når Prepple opptrer. Han delte villig vekk både av seg selv og en kopp med, karsk kanskje?

Foto: Pål Holden.

Det måtte tre ekstranummer til før publikum var tilfredsstilt, og ruslet blide og fornøyde ut i den varme sommerkvelden. 

Undertegnede skulle denne kvelden ha vært på Tons of Rock, men ble ikke skuffet over erstatningen for verdenskjente metallband oppe på Ekebergsletta. Det var vist ikke alle gamle storheter som imponerte like mye der oppe ettersom jeg hører.

Uttrykket de gamle er eldst har fortsatt gyldighet. I hvert fall når det gjelder gutta i Dum Dum Boys…

mest lest