Minst 80 registrerte norske borgere fortsatt i Libanon

Avatar photo
Benjamin Bringsås
Journalist
Publisert 28. juni 2024 | 21:27

Flere land har de siste dagene oppfordret sine borgere om å forlate Libanon. Det kommer som følge av den spente situasjonen mellom Israel og Hizbollah sør i landet.

Siden oktober har Norge hatt det strengeste reiserådet for opphold i Libanon ettersom frykten for en større krig er stor.

Pressevakt i Utenriksdepartementet (UD), Mathias Rongved, informerer til Dagbladet om at det i dag er rundt 80 norske borgere registrert i Libanon.

Det reelle antallet er imidlertid trolig enda høyere.

– Sikkerhetssituasjonen i Libanon er nå svært uforutsigbar og kan forverres på kort varsel. Siden oktober i fjor har Utenriksdepartementet frarådet alle reiser til Libanon og oppfordret norske borgere til å forlate landet. Denne oppfordringen gjelder fortsatt, sier Rongved til Dagbladet .

26. juni ble det sendt en oppfordring til norske borgere som er registrert i Libanon om å forlate landet. Utenriksdepartementet sendte advarselen både via e-post og SMS hvor de minnet om reiserådene.

– De som velger å reise til Libanon eller bli værende i landet, bærer et stort eget ansvar, sier han videre.

Utfordringen er spesielt knyttet til mulighetene for å forlate landet dersom flyplassen i Beirut først stenger. Det vil gi Utenriksdepartementet begrensede muligheter til bistand for nordmennene registrert i landet, uttaler pressevakten.

mest lest