Norske kommentatorer er mer senile enn Biden

KNK
Publisert 28. juni 2024 | 20:16

Dette er et eksternt innlegg og gir uttrykk for skribentens meninger.

Etter presidentdebatten mellom Biden og Trump er det vanskelig å forestille seg noe mer senilt enn Biden.

Biden gjorde alderdommens begredeligheter overtydelig for oss alle: Han fremstod som en lallende, uklar, og glemsk tullebukk. Det var ikke nytt for de som har fulgt med i amerikansk media. 4. juni publiserte bunnsolide Wall Street Journal en kildetung og grundig artikkel som dokumenterte det de fleste har sett: Biden er mentalt svekket, uegnet i verdens viktigste stilling.

For norske kommentatorer kommer imidlertid dette som en overraskelse. I sin iver etter å sverte Trump, så har de nemlig begått en journalistisk dødssynd: De har latt sine egne fordommer om Trump sverte sitt journalistiske oppdrag.

Eksemplene er mange. Jan Arild Snoen skrev eksempelvis følgende i Minerva kvelden før debatten: «Republikanerne har gitt seg selv dårlige kort ved å overdrive hvor nedsatt Biden er mentalt. Vi hører ofte, særlig i sosiale medier, påstander om demens. Det er ikke smart å legge listen så lavt.»

Dagbladets Marie Simonsen skrev i november 2023: «Det er lite som tyder på at Biden er så alderssvekket som motstanderne vil ha det til.»

Aftenposten har på sin side gjengitt en artikkel hvor Biden blir beskrevet som en superaldrende person: «Dette er en gruppe som beholder sine fysiske og mentale funksjoner mens de eldes.»

Det finnes unntak. I Nettavisen stilte overlege i psykiatri, Fred Heggen spørsmåls ved Bidens mentale helse allerede i mai 2023: «Jeg kan selvfølgelig bedømme ham feil, men i mine øyne fremstår han som en person som allerede sliter tungt med å henge med i svingene. Og det er fortsatt lenge til presidentvalget. Hva hvis tilstanden hans forverrer seg ytterligere i løpet av de neste 2-3 månedene?

Det vil i så fall være en fare for at han ikke vil være i stand til å gjennomføre en meningsfull valgkamp. Dette er ikke skremselspropaganda fra min side. En forverring kan nemlig komme raskt, og ha et særdeles dramatisk forløp. Denne mannen er det altså Demokratene og verdens øvrige globalister setter sin lit til. Dette er mannen som skal sitte i Det hvite hus med fingeren på atomvåpenknappen. Vi snakker ikke lenger om rasjonell politikk.»

Vi kan forestille oss hvilket rabalder det hadde blitt i norsk presse hvis det var en dement president Trump som nå satt i Det hvite hus.

Det ville haglet med forslag om hvilken beskjed utenriksminister Espen Barth Eide skulle sende til våre amerikanske venner og allierte.

Med rette.

Debatten mellom Trump og Biden gjorde det tydelig for all verden hvilken situasjon vi befinner oss i: En mentalt svekket person sitter med fingeren på atomvåpenknappen. Det bekymrer meg. Det burde bekymre selv norske pressefolk.

iNyheter trenger din støtte. Tegn abonnement eller støtt oss på Vipps 763291 bank 1506.80.92768 eller PayPal

Newsom latterliggjør DeSantis for å ville debattere ham (+)

mest lest