Panikkmeldinger fra demokratene

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 28. juni 2024 | 07:26

Etter  debatten mellom Donald Trump og Joe Biden i Atalanta i USA har amerikanske medier rapportert om dyp bekymring og uro blant demokratene.

Ifølge Politico har flere demokrater uttrykt forbauselse og forvirring over Joe Bidens prestasjon.

Alt Joe Biden trengte å gjøre var å gjenta prestasjonen fra sin tale om nasjonens tilstand. I stedet hakket han. Han snublet. Og med mindre enn fem måneder til november, spilte han rett inn i demokratenes verste frykt — at han kaster bort denne valgkampen til Donald Trump, skriver avisen.

Jay Surdukowski, en demokrat fra New Hampshire, gikk så langt som å erklære: «Biden er ferdig, jeg kaller det nå,» til Politico.

The Hill overskrifter med: «Demokratene i full panikk etter Bidens vaklende prestasjon,» mens The New York Times skriver at Bidens opptreden «har fått toppdemokrater til å diskutere å erstatte ham» som partiets kandidat.

President Biden håpet å bygge nytt momentum for gjenvalgskampen sin ved å gå med på å delta i debatt nesten to måneder før han formelt skal nomineres. I stedet førte den stotrende og fragmenterte opptredenen hans torsdag kveld til en bølge av panikk blant demokratene og gjenåpnet diskusjonen om han i det hele tatt burde være partiets kandidat, skriver NYT.

CNN «Det var smertefullt»: Van Jones reagerer på Bidens debattprestasjon

Denne debatten har utløst en bølge av intern diskusjon blant demokrater om veien videre i valgkampen. Mens noen forsvarer Bidens innsats, peker flere på behovet for å vurdere andre alternativer for å styrke partiets sjanse til seier.

Det er klart at Bidens opptreden har skapt rystelser i det demokratiske partiet, og det gjenstår å se hvordan dette vil påvirke den videre valgkampen og partiets strategier frem mot valgdagen.

mest lest