Vil ikke benåde Hunter

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 28. juli 2023 | 06:47

USAs president Joe Biden vil ikke benåde sin sønn Hunter Biden.

Pressesekretær i Det hvite hus Karine Jean-Pierre avviste torsdag muligheten for at president Biden kan gi benådning for sønnen Hunter Biden, som står overfor pågående juridiske problemer knyttet til en føderal etterforskning, samt to tilfeller av unnlatelse av å betale inntektsskatt.

– Nei, sa Jean-Pierre ganske enkelt da en journalist fra Fox News spurte under den daglige pressebriefingen i Det hvite hus om det var noen mulighet for at Biden ville ende opp med å benåde sønnen.

Hun avbrøt et forsøk på oppfølgingsspørsmål og sa:

– Jeg sa bare nei, før hun gikk videre til en annen journalist.

Hunter Biden var ventet å få til en avtale med påtalemyndigheten onsdag, ved å innrømme to overtredelser i en skattesak for å unngå en formell tiltale i en våpensak.

Onsdag kveld meldte flere amerikanske medier at avtalen var i ferd med å gå i vasken. Det kom etter at dommeren i saken uttrykte bekymringer for vilkårene knyttet til et tiltalepunkt om våpenlovbrudd.

Senere meldte CNN at partene har kommet til en ny, mer begrenset avtale, ifølge Reuters, men likevel trakk Biden tilståelsen.

Les også: Bombe ventet i kongressen: Hunter Biden fikk sin far med på flere samtaler med lyssky forretningsforbindelser

President Biden og førstedame Jill Biden har uttrykt støtte til Hunter etter han trakk tilståelsen onsdag.

Hadde avtalen gått gjennom, ville Hunter blitt gitt bred immunitet som ville ha beskyttet ham mot straffeforfølgelse over et bredt spekter av påståtte og potensielle føderale forbrytelser, ifølge nylig utgitte dokumenter.

Dommeren sier ifølge Reuters at hun trenger mer tid til å gjennomgå avtalen før hun kan komme med en endelig beslutning.

mest lest