– Det er en mørk tid for Sverige

Avatar photo
Publisert 28. september 2023 | 19:19

– Vi behøver kraftige og mønsterbrytende tiltak for å snu trenden vi ser i dag med vold- og gjengkriminalitet, sier Sveriges statsminister Ulf Kristersson under en tale torsdag kveld.

Talen ble avholdt for å adressere voldsbølgen som har herjet i Sverige de siste ukene.

Tidligere i dag tok Sosialdemokratenes partileder Magdalena Andersson til orde for å sette inn militæret til å bistå svensk politi.

Les også: Svensk politimester etterlyser en «folkebevegelse» mot kriminalitetsutviklingen

Moderaterna og Kristerssons regjering ser også at alvoret har nådd nye høyder i Sverige. Statsministeren åpnet torsdagens tale med å si at Sverige er inne i en «mørk tid».

– Landet vårt har aldri sett noe lignende tidligere, slår Kristersson fast.

Nå mener statsministeren at det er på tide med kraftfulle tiltak:

– Svenske statsborgere som er med på denne kriminaliteten skal få lange straffer, og utenlandske kriminelle skal sendes ut av landet, sier Kristersson.

Han tok av silkehanskene under talen, og pekte ut landets innvandringspolitikk som årsaken til kriminaliteten som nå herjer i Sverige.

– En uansvarlig innvandringspolitikk og for dårlig integrering har ført oss hit, sier statsministeren.

Les også: Sverige: Kvinne døde i eksplosjon: – Total ødeleggelse

Han vil og la folk vitne anonymt, siden svensker i dag kan være redd for å snakke til politiet under trusler fra de kriminelle. Han mener det er viktig at folk kan snakke med politiet for å få identifisert de kriminelle.

Svenskene skal og bygge ungdomsfengsler slik at de kan skille unge domfelte fra de voksne som soner.

Statsministeren sier og at alle barn skal lære seg svensk, og at integreringspolitikken må bli bedre dersom de skal få bukt med problemene sine på sikt.

mest lest