– Vestens hat flyter over

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 28. november 2022 | 04:22

Russland hevder Vestens «russofobi» har nådd nytt lavpunkt.

Dmitrij Peskov, talsmannen for Russlands president Vladimir Putin sier i et TV-intervju med den statseide kanalen Russia 1 at russofobien «renner over» i Vesten.

– Situasjonen har nådd en slik vanvittig russofobi og hat mot Russland som renner over, sier Peskov til TV-kanalen, ifølge nyhetsbyrået Ria Novosti.

Reaksjonen kommer etter at EU-parlamentet onsdag vedtok at Russland driver med «statsstøttet terrorisme» som følge av krigen i Ukraina.

Peskov påpeker i intervjuet at vedtaket ikke er juridisk bindende og at det derfor fra russisk side ikke bør ses på med større alvor, skriver det russiske nyhetsbyrået Tass.

Les også: Trygve Hegnar: – Putin må myrdes

– Europaparlamentet er den typen organisasjon som baserer sitt arbeid på følelser, sa talsmannen.

– Det er selvfølgelig ingen hemmelighet for oss at Europaparlamentet de siste årene har hatt lite «kjærlighet» til oss. Til gjengjeld har vi hatt lite lyst til å ta hensyn til hva som skjer der, understreket Peskov.

– Fra den russiske siden ser vi «en enorm mangel på profesjonell tilnærming og en enorm mangel på profesjonalitet» i Europaparlamentet, fortsatte han med å si og la til: – Og følelser er en så foranderlig ting. I dag er de russofobiske, i morgen blir det noe annet. Og så kommer kanskje et øyeblikks klarhet, oppsummerte han.

Med vedtaket onsdag ønsker EU-parlamentet å bane veien for at Russlands president Vladimir Putin kan stå ansvarlig for forbrytelser mot sivile ved en internasjonal domstol.

Tyskland hardt ut mot Ukraina-påstander: – Dette er fullstendig visvas

mest lest