Politiet advarer: – La bilen stå hvis du kan

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 28. desember 2023 | 08:39

Store deler av landet er preget av snøfall og vanskelige kjøreforhold.

I Storbritannia har stormen fått navnet «Gerrit», og den har nå truffet Vestlandet, med forventede svært sterke vindkast på mellom 33 og 42 meter per sekund, ifølge met.no 

Rundt klokken 05.00 torsdag morgen rapporterer Sør-Øst politidistrikt om intens snøvær og glatte veier på X. De oppfordrer til forsiktighet for de som må ut og kjøre.

– La bilen stå hvis du kan, skriver politiet.

På østlandet er det glatte veier som skaper problemer.

Vegtrafikksentralen Øst informerer TV 2 om tett snøfall og hovedsakelig snødekte, glatte veier over hele Østlandet.

– Brøytemannskapene er selvfølgelig ute og jobber, men når det snør så tett, vil det uansett være snø i veiene. Da må folk avpasse forholdene og kjøre forsiktig, sier trafikkoperatør Christofa Key-Nilsen til kanalen.

Vegtrafikksentralen Sør melder også om krevende forhold på veiene.

– Det er ganske likt vær over hele Sør-Norge. Det har snødd i hele natt, starta i Agder og jobba seg oppover mot Vestfold og Telemark, og videre til Viken. Vi har veldig mange brøytebiler ute som har jobba på i hele natt, sier Andreas Larsen ved Vegtrafikksentralen Sør til TV 2.

Fjelloverganger:

Her finner du webkamera som gir deg god oversikt over trafikk- og kjøreforhold på veiene.

–Lavtrykket som er på vei til Sør-Norge fra Storbritannia sørger for uvær resten av uka, skriver Meteorologene på X.


Snøras stenger Bergensbanen

I løpet av natten på Bergensbanen ble to passasjertog stående etter at et godstog kjørte seg fast mellom Myrdal og Hallingskeid natt til torsdag.

– Det snøras over et snøoverbygg mellom Myrdal og Hallingskeid. Vi var i ferd med å brøyte for å få natt togene over fjellet, men da brøytemaskinene kom til Hallingskeid med Bergensbanen etter seg så de snøraset over snøvoverbygget, sier Bane Nors pressevakt Anne Kirkhusmo til VG ved ni-tiden.

mest lest