Biden kaller Trump for «sittende president»: – Jeg mistet besinnelsen

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 29. januar 2024 | 11:34

Et opptak av en fersk glipp fra President Joe Biden, hvor han refererte til Donald Trump som en «nåværende president», førte til ny spott fra konservative på sosiale medier.

Biden har lenge vært kjent for en tendens til pinlige forsnakkelser eller glipper under offentlige taler, helt tilbake til hans tid som visepresident fra 2009 til 2017. Som president har denne trenden fått en ny dimensjon for mange som hevder at han, som den eldste personen som innehar embetet, ikke er mentalt egnet til å lede nasjonen, og peker på hans feiltrinn som bevis. Andre har forsvart Biden og påpekt hans historie med stamming som kan bidra til hans vanskeligheter med offentlig tale.

På lørdag utløste en ny glipp under en tale på en middag arrangert av det demokratiske partiet i South Carolina en bølge av latterliggjøring fra konservative på nettet. Mens han diskuterte uttalelser fra sin forgjenger, tidligere president Donald Trump, om tilstanden til den amerikanske økonomien, refererte den opprørte Biden på et tidspunkt til sin politiske rival som en «sittende president».

«Jeg beklager at jeg mistet besinnelsen, men det krenker meg virkelig, virkelig, virkelig,» sa Biden. «I løpet av de siste ukene begynner vi å se reelle bevis på at amerikanske forbrukere har reell tillit til økonomien vi bygger. La meg fortelle deg hvem som også legger merke til det: Donald Trump. Har du sett hva han nylig sa, at han ønsker å se økonomien krasje i år? Sittende president. Som de sier i min tro, velsign meg, far, for, jeg mener, kom igjen, mann.»

«Kalte denne klovn Trump for sittende president?» skrev Juanita Broaddrick, en pro-Trump-konto på X.

«Potetmos-hjerne Joe Biden kaller Trump for sittende president,» skrev brukeren «Uncensored USA. «Senil POS.»

«Er han ikke den sittende presidenten?» skrev brukeren Jane Potvin.

«Biden sa ved et uhell sannheten..» skrev en annen bruker. «DJT er den sittende presidenten.»

mest lest