Thailand forbyr cannabis

Avatar photo
Publisert 29. februar 2024 | 14:24

Sommeren 2022 legaliserte landet det narkotiske stoffet. Nå er det bestemt at det gjeninnføres et forbud mot rekreasjonell cannabis i Thailand.

Thailand ble det første landet i Sørøst-Asia som åpnet opp for medisinsk bruk av cannabis i 2018. Fire år senere gikk landet inn for frislipp slik at alle kunne bruke stoffet.

Salg av cannabis har rukket å bli en milliardindustri som anslås å bli verdt opp mot 1,2 milliarder dollar ved slutten av 2023. Etter legaliseringen åpnet titusenvis av butikker som solgte cannabis.

Nå har regjeringen i landet bestemt seg for å gå tilbake til å kun tillate medisinsk bruk. Endringen trer i kraft ved årsslutt.

– Uten en lov som regulerer bruken av cannabis, vil stoffet bli misbrukt, sier helseminister Cholnan Srikaew.

Han mener cannabis har en negativ påvirkning på thailandske barn.

Etter innføring av den nye lovgivningen vil det kreve tillatelse å dyrke cannabis. Det blir også straff for bruk og salg. For ikke-medisinsk bruk risikerer man en bot 60.000 baht, tilsvarende drøyt 17.000 kroner. For salg risikerer man fengsel i opptil ett år og bot på 100.000 baht.

Forrige uke ble det kjent at Tyskland, som det tredje landet i Europa, nå skal legalisere cannabis til eget bruk. Loven trer i kraft fra 1. april i år.

I flere andre vestlige land beveger man seg også i en liberal retning i forhold til cannabis, både til medisinsk og privat bruk.

mest lest