Ukrainske styrker ødelegger enda et russisk fly

Avatar photo
Roar Myrbraten
Frilansjournalist
Publisert 29. februar 2024 | 10:12

Det ukrainske forsvaret lyktes med å nedskyte enda et Su-34 jagerfly fra Russland i øst. Dette markerer den ellevte nedskytningen i løpet av februar.

Dette ble rapportert av RBC-Ukraine, som refererte til en melding fra lederen for luftforsvaret, Mykola Oleshchchuk. 

Han opplyser at det i dag er den 29. februar, en spesiell dato som kun oppstår hvert fjerde år, men som allerede har blitt en merkedag for russerne gjennom tapet av enda et fly.

«Et Su-34 fly er tapt i det østlige området! Takk for deres innsats! Seire på bakken er takket være seire i luften!» – uttalte generalen.

Angående tap av russiske fly

Su-34 flyet som det ukrainske forsvaret skjøt ned i dag, er det ellevte flyet Russland har mistet siden den 17. februar. Den dagen skjøt det ukrainske luftforsvaret ned tre russiske fly, inkludert to Su-34 jagerbombere og et Su-35 jagerfly. Disse ble også skutt ned på østfronten.

Som en påminnelse, ble det rapportert den 26. og 27. februar at to ytterligere Su-34 fly hadde blitt skutt ned. I tillegg, den 23. februar, rapporterte kilder i forsvarsstyrkene til RBK-Ukraina at et russisk A-50 fly hadde blitt skutt ned over Azovhavet. Dette var det andre A-50 flyet som det ukrainske forsvaret har nedskutt siden krigen startet.

mest lest