Har latt seg korsfeste for 35. gang

Avatar photo
Publisert 29. mars 2024 | 12:15

På langfredag ble Ruben Enaje (63) atter igjen korsfestet i byen San Pedro Cutud i Fillippinene.

Sammen med syv andre, har Enaje igjen deltatt i en blodig påsketradisjon hvor frivillige blir spikret til hver sitt kors, før de henges opp foran hundrevis av turister og andre tilskuere.

I forkant av årets korsfestelsene, sa Enaje til nyhetsbyrået AP at han har vurdert å avslutte sin årlige religiøse bot på grunn av sin alder, men at han ikke kunne avslå forespørsler fra landsbyboere om at han må be for syke slektninger. I tillegg ser han med bekymring på det økende konfliktnivået i verden.

De årlige korsfestelsene finner sted i byen San Pedro Cutud, omtrent 70 kilometer nord for hovedstaden Manila i Fillippinene.

Først går de frivillige barbeint gjennom byen i tidvis brennende hete med tunge trekors på ryggen. De bærer korsene i litt over en kilometer, med en tornekrans på hodet. Bak dem går landsbybeboere utkledd som romerske befaler og pisker ryggene deres med skarpe bambuspinner.

Ved reisens ende, får de som skal korsfestes spikret ti centimeter lange stålnagler gjennom håndflatene og beina, før de må henge på korsene i ti minutter.

Ruben Enaje har latt seg spikre på korset nesten hvert år i takknemlighet for å ha overlevd et fall fra 3. etasje i 1985, med unntak av en pause fra tradisjonen under covid-19 pandemien. I år er det 35. gang Enaje ble snekret opp.

Til AP sa Enaje at han ville bruke tiden på korset i dag til å be for fred i Ukraina, Gaza og Sør-Kinahavet.

mest lest