Dubai bygger verdens største flyplass

Avatar photo
Roar Myrbraten
Frilansjournalist
Publisert 29. april 2024 | 13:50

Dubai kunngjorde søndag at de har startet arbeidet med en ny terminal på Al Maktoum internasjonale flyplass. Ifølge herskeren i Dubai vil den nye terminalen være den største flyplassen i verden.

sosiale medier uttalte Mohammed bin Rashid Al Maktoum, statsminister og hersker av Dubai, i De forente arabiske emirater, at terminalprosjektet vil koste nesten 35 milliarder dollar.

Myndighetene sier at flyplassen vil ha kapasitet til å håndtere 260 millioner passasjerer i året.

Flyplassen forventes å være fem ganger større enn dagens Dubai International Airport, som er en av verdens travleste flyplasser.

Sjeik Mohammed uttalte at flyplassen vil bli verdens største.

Sjeik Ahmed bin Saeed Al Maktoum, administrerende direktør for Emirates og president for Dubais sivile luftfartsmyndighet, sa at den første fasen av prosjektet vil være ferdig om ti år. Etter det vil flyplassen kunne betjene opptil 150 millioner passasjerer årlig.

Frem til 2010 har Al Maktoum flyplass håndtert en begrenset del av flytrafikken i Gulfen. Flyplassen ligger i nærheten av byen og har for øyeblikket kapasitet til 120 millioner passasjerer per år. Myndighetene planlegger å erstatte Dubai International Airport med Al Maktoum som hovedflyplass.

Utvidelsen av flyplassen er viktig for å møte fremtidig etterspørsel, hevder Maktoum.

mest lest