– Ytre venstre har tatt livet av komediene

Avatar photo
Publisert 29. april 2024 | 22:39

Stand-up komiker Jerry Seinfeld (70) mener det knapt finnes morsomme TV-serier lenger, og hevder ytre venstre og politisk korrekthet har tatt livet av komediene.

Det sier dollarmilliardæren i et intervju sendt på New Yorker Radio Hour.

– Før kunne folk gå hjem fra jobb og være trygg på at det var ett eller annet morsomt på TV. Men sånn er det ikke lenger. Hvor er de gode komediene blitt av? spør Seinfeld.

Han mener selv at samfunnet er blitt for politisk korrekt, og at frykten for å krenke er blitt så stor at den legger en demper på humøret i befolkningen.

– Nå må folk se stand-up for å få seg en latterkule. Vi som driver med stand-up herskes ikke av noen andre enn publikum. Vi vet om vi går på en smell, og vi vet når vi er morsomme. Man hører i salen om man har publikum med seg, sier komikeren, og legger til:

– Skriver man et manus til en TV-serie eller en film som skal behandles og vurderes av en rekke personer eller komiteer, så vet man at det blir dårlig. Da forsvinner alt som er morsomt og vågalt.

Selv føler han seg heldig som kom seg inn i bransjen tidlig nok til å få kunne være seg selv og stå fritt til å lage de produktene han har ønsket, uten å bli sensurert eller kontrollert. Men sånn er det ikke for de fleste komikere nå til dags, erfarer komikeren.

Jerry Seinfeld er mest kjent for TV-serien ‘Seinfeld’, som gikk på TV fra 1989 til 1998, og ble en av verdens mest populære komiserier. Han har drevet med stand-up siden 70-tallet.

Han er aktuell med Netflix-filmen ‘Unfrosted’ som lanseres 3. mai.

mest lest