Trump vurderer å gi Musk en rolle i Det hvite hus

Avatar photo
Publisert 29. mai 2024 | 23:50

Presidentkandidat Donald Trump har vært i dialog med Tesla og SpaceX-gründer Elon Musk om å gi ham politisk innflytelse hvis Trump vinner presidentvalget senere i år. Det melder Wall Street Journal.

Det skal være aktuelt å gi Musk en rolle som en slags rådgiver, hevder kilder som er kjent med saken til WSJ.

Hensikten skal være å gi Musk innflytelse på USAs økonomi- og innvandringspolitikk. Gründeren har engasjert seg stort for disse sakene i sosiale medier den siste tiden.

Ingenting er endelig bestemt enda, og det er mulig at det ikke blir noe av, understreker avisen.

Musk, sammen med milliardærinvestoren Nelson Peltz, skal også ha orientert Trump om en plan de har utviklet for å investere i et datadrevet prosjekt for å forhindre velgersvindel. Peltz og Musk fortalte også Trump om en påvirkningskampanje i elitekretser som allerede er i gang. Elon Musk og hans politiske allierte, jobber nå for å prøve å overbevise mektige forretningsledere over hele landet om ikke å støtte sittende president Joe Bidens gjenvalgskampanje.

Trump og Musk skal ifølge kildene ha utviklet et vennskapelig forhold de siste månedene, og de snakker sammen på telefon flere ganger i måneden. Migrasjon, grensepolitikk, teknologi og vitenskap skal være blant samtaleemnene deres.

Det skal være Trump som har sagt til Musk at han ønsket å gi ham muligheten til å bli mer involvert dersom Trump vinner valget.

Tidligere har de to kommet med stikk mot hverandre i offentlig rom. Kildene til WSJ antyder at de nå har begravet stridsøksen.

Teknologigründeren har ifølge WSJ ikke lyst å bare donere penger til en politisk bevegelse. Han vil også bruke sin innflytelse i forretningsmiljøer og teknologibransjen til å sørge for at Joe Biden ikke blir gjenvalgt.

Presidentvalget i USA finner sted 5. november i år.

mest lest