Pridemarkering i Oslo, men uten en dansende statsminister med «cheerleader-dusker»

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 29. juni 2024 | 12:52

Årets Pride-parade har startet sin rute gjennom Oslo sentrum. Paraden begynte klokken 12, og Oslo Pride anslår at det vil ta omtrent to timer å fullføre hele ruten.

– Dette vil føre til mye folk i sentrum og en del sperrede gater, sier operasjonsleder Tor Gulbrandsen i Oslo-politiet i en pressemelding.

Gulbrandsen fremhever at politiet har hatt tett samarbeid med arrangørene og andre samarbeidspartnere i forkant av årets Pride for å sikre en trygg feiring.

– Politiet vil være godt synlig for å sikre arrangementet, og vi minner om at det er forbud mot bruk av fly og droner i forbindelse med paraden, sier Gulbrandsen.

TV 2 har kontaktet regjeringen og politiske partier for å finne ut hvem som skal delta i årets Pride-parade. Fra regjeringen deltar blant annet helseminister Jan Christian Vestre, justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl, klima- og miljøminister Andreas Bjelland Eriksen og kultur- og likestillingsminister Lubna Jaffery.

Mange hadde kanskje håpet å få et glimt av en dansende statsminister med «cheerleader-dusker». Men bade Jonas Gahr Støre og finansminsiter og Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum uteblir fra årets parade.

mest lest