Stemplet som «farlig» – nå skal Andrew Tate starte veldedighet for kvinner

Avatar photo
Publisert 29. august 2022 | 16:42

Andrew Tate hevder han vil hjelpe kvinner som blir utsatt for vold.

De siste ukene har det stormet rundt den populære TikTok-influenseren Andre Tate.

Den 26 år gamle tidligere kickbokseren har gjort suksess på sosiale medier og fått en stor følgerskare det siste året. Men ikke alle har likt det internettinfluenseren har uttalt.

I en artikkel publisert nylig av NRK fikk han tittelen «Kongen av giftig maskulinitet».

NRK dro frem uttalelser fra Dagsavisen-journalist Linn Stalsberg som i en kommentar i egen avis omtalte Tate som «en av TikToks farligste menn».

Stalsberg mener Tate har farlige holdninger. 

– Det er et mørkt og dystert politisk landskap som handler om at menn er mest verdt, kvinner er mindre verdt. Han tror ikke på klimakrisa, han tror ikke på pandemien, han sår tvil om demokratiet ved å snakke om globalister og skjulte agendaer, sa Dagsavisen-journalisten i en uttalelse til NRK.

Hjelpe kvinner og menn

Tidligere denne måneden ble Tate kastet ut av Twitter for å være for kontroversiell. Youtube fulgte etter og gjorde det samme. Nå har Instagram og TikTok også kastet ut den selverklærte mannssjåvinisten.

Men Tate har ikke gitt seg. Nå har han lagt ut en times lang video på den sosiale plattformen Vimeo der han kommer med en «siste beskjed».

I videoen forteller han blant annet at han skal opprette en veldedighetsorganisasjon for kvinner som blir utsatt for vold av menn.

– Fremtiden for meg, nå som jeg vil være mye mer selektiv med de sosiale mediene jeg skal produsere, om noen i det hele tatt, er at jeg kommer til å starte en stiftelse, forklarte Tate i videomonologen.

– Tate Foundation kommer til å være dedikert til å hjelpe [med] menns mentale helse og også beskytte kvinner mot vold fra menn, sa 36-åringen videre.

– For mye kuk

Tate la til at han er klar over at han kan risikere å bli utestengt fra alle sosiale plattformer, men at han fremdeles vil være en stemme for menn.

Den tidligere kickbokseren Tate har hisset på seg mange etter kontroversielle uttalelser.

Han har blant annet hevdet at kvinner ikke kan kjøre bil, og at 18 år gamle kvinner er mer attraktive enn 25-åringer fordi sistnevnte de har hatt «for mye kuk».

Facebook, Instagram, TikTok og YouTube har nå alle utestengt kontoer knyttet til ham for brudd på retningslinjene deres for hatytringer.

Maskuliniteten slår tilbake

mest lest