Mann faket sin egen kidnapping for å være med elskerinnen

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 29. september 2023 | 21:01

En mann i Dapto i Australia som løy om at han var kidnappet for å tilbringe nyttårsaften med elskerinnen sin. Nå må han betale tilbake kostnadene som påløp i politiets ressursbruk, om lag 100.000 norske kroner.

Paul Lera ble flankert av familiemedlemmer da han gikk inn i Wollongong Local Court. Etter tiltalen kan kunne han få opptil opptil syv år bak murene, skriver New York Post.

35-åringen har innrømmet å ha laget et forseggjort, men likevel usofistikert komplott for å tilbringe nyttårsaften med elskerinnen i stedet for partneren.

Lera fortalte partneren sin at han skulle møte med en «finansfyr», i stedet møtte han en annen kvinne 31. desember i fjor, melder 9news.com.

Elskerinnen, som er sexarbeider, sendte en falsk løsepengemelding til partneren hans.

«Takk for at du sendte Paul til meg, nå er tilbakebetalingen en ***** bye bye. Vi vil holde ham hos oss til morgenen da (sic) han gir oss sykkelen sin, så sier vi oss fornøyd.»

I frykt for sikkerheten hans kontaktet Leras kjæreste det lokale politiet.

I mellomtiden bestemte Lera seg for å ta kontakt med faren sin dagen etter og fortelle ham at han hadde blitt kidnappet natten før, men var tilbake i Wollongong. Han sa at kidnapperne hans slapp ham tilbake ved bilen hans i nærheten

Politiet lokalisert bilen og aksjonerte mot Leras varebil, i troen på at han ble holdt som gissel inne. Men de fant bare Lera selv der inne.

35-åringen hevdet overfor politiet at han ble tatt til fange av «ukjente menn fra Midtøsten» hyret av elskerinnen hans.

Men historien falt sammen da politiet på overvåkningskameraer så at han hadde vært med elskerinnen da han angivelig var kidnappet. Under to uker senere ble han pågrepet.

I retten på formanet dommeren Leras «avskyelige oppførsel» og sa at handlingene hans var «motivert av den minst overbevisende grunnen han noen gang har kommet over», ifølge 9 News.

«Du valgte å sende alarmerende, skremmende meldinger til partneren din slik at du kunne få litt ekstra tid med en annen partner,» sa han til Lera. «Du trodde det ville være en fin måte å gjøre det på – enhver fornuftig person ville meldt fra til politiet, og det er akkurat det som skjedde.»

«Du er på et punkt hvor du må ta et valg. Enten tar du et skritt tilbake, ser på deg selv og omstendighetene dine og gjør forbedringer, eller alternativt vil du gå inn i en situasjon hvor fengsling vil være et veldig realistisk alternativ.»

I tillegg til å bli dømt til 350 timers samfunnstjeneste, ble han dømt til å betale 16 000 australske dollar (om lag 100.000 NOK) til New South Wales-politiet.

Advokaten hans sier i en uttalelse at Lera har tatt grep for å få skikk på seg selv og at han fortsatt er sammen med og får støtte av den bedratte partneren.

mest lest