Musk besøker grensen mellom Texas og Mexico

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 29. september 2023 | 06:19

Milliardær Elon Musk besøker Texas-grensen til Mexico for å møte lokale politikere og grensevakter og få det han kalte et «ufiltrert» syn på situasjonen.

Musks besøk kom ettersom tusenvis av migranter har reist til Nord-Mexico de siste dagene med godstog og busser, og deretter krysset den amerikanske grensen til Texas, Arizona og California, skriver Reuters.

Musk besøkte Eagle Pass, der mengder av migranter i flere dager har vasset over Rio Grande.

Kledd i en svart T-skjorte og solbriller, oppfordret Musk til en todelt tilnærming til å revidere amerikanske immigrasjonslover i en video- som ble lagt ut på den sosiale medieplattformen X.

– Vi ønsker å gjøre begge deler – jevne ut lovlig immigrasjon og stoppe en strøm av mennesker som er av en slik størrelsesorden at det fører til en kollaps av sosiale tjenester, sa Musk.

– Dette er sanntid, ufiltrert, sa han. «Det du ser er det jeg ser.»

Musk, som er født i Sør-Afrika, bemerket sin egen status som «innvandrer til USA» og kalte seg «extremely pro-immigrant».

I det 4 minutter lange videoklippet introduserte han USAs representant Tony Gonzales, en republikaner fra Texas, som ønsket Musk velkommen og sa at folk langs Texas-grensen «virkelig føler seg forlatt».

mest lest