FTX-grunnlegger ga penger til venstre-liberale medier før konkursen

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 29. november 2022 | 12:08

Sam Bankman-Fried ga penger til venstre-liberale medieorganisasjoner før FTX-kollapsen.

FTX-grunnleggeren Sam Bankman-Fried står overfor flere juridiske konsekvenser over hans involvering i sammenbruddet av FTX, og spørsmål som har komt frem i det siste, om han betalte for gunstig dekning fra hovedstrømsmediene, skriver Fox News.

Bankman-Fried (30), ble milliardær etter å ha opprettet FTX. I tillegg er hans engasjement for filantropi i form av donasjoner til pandemier og klimaendringer, samt hans massive donasjoner til forskjellige demokrater. Det gjorde ham til en stor aktør i Washington. Den engangs «cryptocurrency wunderkind» ble elsket av pressen underveis, men det har blitt avslørt at han brukte store summer til forskjellige nyhetsorganisasjoner før handelsplattformen hans plutselig kollapset.

– Vi hører hele tiden fra journalister om behovet for total åpenhet, men når skoen er på den andre foten, er det tydeligvis noen som ikke praktiserer det de forkynner, sier Fox News-bidragsyter Joe Concha.

Bankman-Fried ga penger til medier, inkludert The Intercept, Vox, ProPublica og tidligere New York Times-mediespaltist Ben Smiths nye nyhetskanal, Semafor.

Les også: Nordmenn flykter til Spetalens kryptobørs

Smith og Twitter-eier Elon Musk har blitt i søkelyset på sosiale medier etter at Semafor publiserte en rapport som indikerte at FTX-grunnleggeren ble invitert av Tesla-mogulen for å gjennomføre en privat Twitter-investering på 100 millioner dollar.

Musk svarte med å si at nyhetskanalen er «eid av SBF» (Sam Bankman-Fried) og kalte det en «massiv interessekonflikt i hans rapportering» før han brukte en søppelbøtte-emoji for å beskrive journalistisk integritet.

– Som deg og mange andre tok vi en investering fra ham. Vi har dekket ham aggressivt, og avslører det hver gang vi skriver om ham, svarte Smith.

Musk har siden spurt Smith hvor mye Bankman-Fried investerte i Semafor, men den tidligere New York Times-spaltisten nektet å svare offentlig.

Sam Bankman-Fried var sterkt involvert i det demokratiske partiets politikk: I valgsyklusen i 2022 var han den nest største bidragsyter av demokratiske kandidater etter George Soros.

«Kryptokongen» tapte 14,6 milliarder dollar på et døgn

mest lest