Jan Petter Sissener: Mens «vanlige folk» blir truet med stadig strengere straff, jukser toppolitikere mer og mer

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 30. januar 2024 | 06:18

Utnyttelse av pendlerboligordningen, forfalskning av reiseregninger, tvilsomme aksjehandler og utnevnelse av venner til posisjoner i verv.

Dette er blant handlingene som ledende politikere i Stortinget og regjeringen har blitt avslørt for i løpet av de siste årene, skriver porteføljeforvalter og investor Jan Petter Sissener i Nettavisen.

«Mens «vanlige folk» blir truet med stadig strengere straff, jukser toppolitikere mer og mer. Verst av alle er etter manges syn likevel Sindre Finnes, ektemannen til Høyre-leder og tidligere statsminister Erna Solberg,» skriver Sissener.

Sissener peker på Sindres aksjehandler og det faktum at han har jukset med egen tittel.

«Sindre Finnes har kalt seg siviløkonom uten å være det. Han studerte på Norges Handelshøyskole i Bergen fra 1986 til 1989, men fullførte aldri studiet. Dette jukset har Sindre holdt på med i alle år, og det er åpenbart at Erna også sannsynligvis har visst om det,» skriver han.

Porteføljeforvalteren, som har hatt sjefsposisjoner i flere meglerhus i Norge, uttrykker frustrasjon over at Erna Solberg ikke har reagert på titteljuks fra Finnes og stiller spørsmålet:

«Hvorfor reagerte hun ikke på en slik pinlighet? Å gå arm i arm med en splitter naken liksom-akademiker kan da vel ikke oppleves som en bagatell?»

Sissener påpeker at beskyttede titler er for å sikre trygghet blant alminnelige mennesker.

«Å legge sitt liv i hendene på en falsk gynekolog eller hjernekirurg er det få som ønsker,» skriver han.

Sissener trekker også frem statsråder som jukser med masteroppgaver: «Folk vil fortsatt ikke godta alt jukset og bedraget på toppen av politikken.»

Sissener tror Erna har vært klar over ektemannens langvarige misbruk av tittelen siviløkonom.

«Kan vi ha tillit til Erna Solberg når hun neste år aspirerer til å bli statsminister på nytt?» spør investoren.

mest lest