Fuck ramadan, heia påsken!

KNK
Publisert 30. mars 2024 | 16:10

Dette er et eksternt innlegg og gir uttrykk for skribentens meninger.

Jeg hater Den norske kirke.

Da jeg var liten, var den det absolutt kjedeligste jeg visste. Harde trebenker, menn med skummelt bukkeskjegg som pratet og pratet, og som sa at det ikke var pakkene som var viktige til jul! Selv om jeg kun var fem, visste jeg at han var en idiot.

I voksen alder ble det enda verre. Åndelig forvirret som mange i min tid, hendte det at jeg gikk i kirken for å høre en prestinne bable om barna i Afrika.

Som en annen Jon Fosse tok jeg derfor turen til den katolske kirken. Liturgien var vakrere der, og menigheten deltok. De reiste seg, og satte seg, og reiste seg igjen, og tok hverandre til og med i hendene mens de ønsket hverandre Guds fred.

Dessverre for min sjels frelse, falt mine ekspedisjoner dit sammen med at alle pedofili-skandalene begynte å velte ut av den katolske kirken.

De veltet. Og de veltet.

Jeg hadde en katolsk venninne, jeg ville ligge med henne, enkelte katolske kvinner kan dette med å spille hard-to-get, noe som gjorde meg enda ivrigere, og hun sa at jeg ikke burde se på hva prestene gjorde, eller pavene, men heller på helgnene. Disse menneskene, som var fullt ut mennesker, men som likevel maktet å helliggjøre sine liv, de skulle jeg la meg inspirere av.

Frans av Assissis – du vet han som var snill med fuglene og de fattige – eller Maximillian Kolbe – han som ofret sitt liv for en jødisk medfange i Auschwitz, kan jeg bli som dem?

Maximilian Kolbe på et bilde fra 1939

Kanskje jeg burde blitt katolikk og latt meg inspirere.

Men det ble rett og slett for mange pedofiliskandaler, dessuten ville ikke min katolske venninne ligge med meg.

Dermed gikk jeg den veien som er vanlig for oss nordmenn: Et ikke-troende medlem av Den norske kirken. Ikke personlig kristen, men kulturkristen.

Jeg maktet ikke det Kierkegaardske spranget inn i troen, min tro forble ikke-eksisterende, agnostisk, kanskje, kanskje ikke.

Likevel har min agnostisisme aldri tilfredsstilt meg. Tidvis har jeg henfalt til ren ateisme. Det finnes ingen Gud, ergo har han ingen profet.

Men det tilfredsstiller meg heller ikke, særlig kanskje ikke fordi at jeg rundt meg ser at selv om nordmenn ikke er de ivrigste kirkegjengerne, så blir vi stadig mer religiøse, men da ikke religiøse i den forstand at vi går i kirken, men snarere at vi kaster oss over alskens nye, sekulære religioner.

Merk at jeg her ikke definerer religion som troen på en Gud eller noe «overnaturlig», men snarere som et sett med ritualer, moral og historier som samlet gir tilværelsen mening og retning.

Den mektigste av disse religionene idag, vil jeg si, er miljøbevegelsen. En gang ble mørkemennene pastorer, i dag ender de opp i Miljøpartiet De Grønne. Sjekk Eivind Trædals konto på X hvis du tviler.

Dette skrev mørkemannen for fire år siden om det han skrev tre år før. Altså for syv år siden.

Det er morsomt. Men det er også skremmende.

Den hellige teksten for disse mørkemennene er klimavitenskapen. Dermed får mørkemenn som Eivind Trædal en særegen intensitet i sin kamp mot kjettere. Noen religiøse tror, mennesker som Trædal vet.

Selv ISIS har bare koranen, Trædal har VITENSKAPEN!

Oftest er ikke mennesker som Trædal istand til å gjennomføre det enkleste kjemieksperiment, men de VET at de har rett.

Men det finnes en religion som er mer beskyttet selv enn miljøbevegelsen. Jeg snakker selvfølgelig om islam. Hvis du synes at den katolske kirken er ekkel etter pedofilioskandalene, hva burde man da si om islam?

Det går som vi alle vet knapt en dag uten at en gjeng med dypt troende muslimer dreper sivile i Allahs navn. Muslimer er da raske med å si at dette ikke har noe med islam å gjøre, og de som hevder at det er noen som helst sammenheng mellom liv og lære lider av et sykelig agg mot muslimer, beskrevet som islamofobi; en angivelig irrasjonell overdreven frykt for muslimer.

En frekk faen kan her komme til å kommentere at det er veldig pussig at muslimer blir forbannet hvis noen skulle komme til å tegne profeten Muhammed, eller latterliggjøre koranen, men at ingen muslimer blir forbannet når noen begår terror i islams navn. Hvis man kommenterer dette under fullt navn på sosiale medier, kan man trolig si farvel til enhver toppjobb i Norge, og trolig også til en god del mer alminnelige stillinger.

Vi har derved fått en pussig situasjon: Alle med vett har forstått at islam er en nitrist religion med store utfordringer. Samtidig må vi alle late som om islam er veldig bra. 

I det siste så innebærer det at når Oslos byrådsleder Eirik Lae Solberg, i sin nesten uendelige politiske korrekthet og kåthet på muslimske velgere, foreslår å pynte Oslo til Ramadan så må alle med karriereambisjoner holde kjeft eller klappe. Bare vi later som om islam er bra, så blir islam bra, synes mennesker som Lae Solberg å tro

Det er så nitrist at jeg i julen tok turen til Den norske kirken igjen. Der fikk jeg servert den samme politisk korrekte suppen som ved siste besøk. Stakkars Gaza, stakkars palestinere, og la oss alle be for Gaza. Tanken om at Hamas kunne ha sluppet gislene fri har tydeligvis ikke streifet Den norske kirke

Så hva skal en stakkars, agnostisk faen gjøre denne påsken?

Jeg skal gjøre følgende: Jeg skal gå i kirken.

Ikke for å høre mer lalling om dagens politiske tema, men for å tenke og be over følgende: For så har Gud elsket verden at han gav sin Sønn, den enbårne, for at hver den som tror på ham, ikke skal fortapes, men ha evig liv.

Jeg fatter ikke de ordene.

Men jeg vet at den jødisk-kristne arven, den alle vi som bekjenner oss til et fritt samfunn med frie mennesker, bekjenner oss til, enten vi kaller oss for kristne, jøder eller ateister eller til og med moderne muslimer, ikke bare er det største, men også det beste som har skjedd verden.

Jerusalem pluss Athen. Det er Vesten. Og Vesten er bedre enn resten. 

La oss ta ett eksempel. Jeg kunne tatt hundre: Vesten holdt slaver. Det var ikke unikt. Alle holdt slaver. Men Vesten slapp slavene fri. Det er unikt.Det er verdt å feire. Det er faen så mye bedre enn ramadan.

God påske!

Setter du pris på denne artikkelen? iNyheter trenger din støtte. Tegn abonnement eller støtt oss på Vipps 763291 bank 1506.80.92768 eller PayPal

Nordmenn slutter å få barn – og det er uunngåelig (+)

mest lest