Ble dømt for narkotikabruk som tenåring

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 30. april 2024 | 09:03

FpU-leder Simen Velle (23) har mottatt en bot og blitt dømt for bruk av narkotika i ungdomsårene.

– Det har vært en skikkelig tung bør. Men å være åpen og ærlig, og fortelle om det har vært helt riktig ting å gjøre. Jeg legger alle kortene på bordet, sier Velle i et intervju med VG.

Som tenåring brukte Simen Velle ulovlige rusmidler, hovedsakelig cannabis, og ble to ganger tatt av politiet. Første gangen skjedde mandag 19. februar 2018 da han var 17 år, da han og to venner ble tatt med ca. 100 gram hasj til eget bruk. Andre gangen skjedde i løpet av en vinterferie, da han og to venner kjøpte cannabis. Alle tilsto og ble dømt. Velle ble dømt til 30 dagers betinget fengsel for overtredelse av straffelovens paragraf 231 første ledd, ifølge VG.

Simen Velle har delt sin tidligere narkotikabruk med en venn, men ikke med noen i Frp eller FpU. Han føler at det er på tide å være åpen om det nå som han vokser opp og blir voksenpolitiker. Velle tar ansvar for sine handlinger og peker på vanskelige personlige forhold som en del av årsaken til hans tidligere valg.

– Jeg har aldri i mitt liv angret meg så mye over noe som det jeg gjør rundt dette. Og for å være helt ærlig, så er det en stor lettelse å få sagt det jeg har kjent på ganske lenge, sier han.

mest lest