Nigel Farage føler seg politisk forfulgt: Stenger bankkontoene hans

Avatar photo
Benjamin Bringsås
Journalist
Publisert 30. juni 2023 | 19:23

I en Twitter-video deler Brexit-frontpersonen Nigel Farage sine bekymringer rundt hvordan han utsettes for det han opplever som politisk forfølgelse.

Til tross for å være kunde hos samme bankkonsern siden 80-tallet, har Farage brått fått sine kontoer stengt – i følge han uten gyldig grunn. Banken har ikke klart å forklare han nøyaktig hvorfor.

Ved forespørsel om å gi en grunn, og deretter purringer på denne forespørselen, ble det omsider presentert en årsak: nemlig at det å velge å stenge Farage sine kontoer var en kommersiell beslutning.

Om enn Farage ikke helt trodde på denne årsaken, så han seg nødt til å bytte bank. Det viste seg å være enklere sagt enn gjort.

– Jeg har vært i seks, nei syv banker faktisk, og spurt dem alle om jeg kunne ha en personlig og en bedriftskonto, og svaret har vært nei i hvert enkelt tilfelle.

Det er i følge han ingenting med hans virksomhet og kontoinnehav som er utenfor det normale. Penger inn og penger ut.

Så hvorfor skjer dette med meg?, spør han.

I følge han ønsker det britiske establishmentet å presse han ut av landet og redusere han til politisk flyktning. Dette er alvorlig politisk forfølgelse på det aller høyeste nivået i vårt system, sier han.

Les også: Nigel Farage med nådeløs dom over Rishi Sunak: – En ukarismatisk globalist

Storbritannia begynner å bli ulevelig, forklarer Farage. Nå har han satt advokater på saken.

– Jeg har ansatt et toppfirma av London-advokater. Jeg går gjennom en serie med forespørsler om tilgang for å finne ut hva som holdes på meg av de internasjonale byråene og av banken som ønsker å utestenge meg.

Som Farage forklarer, er man tross alt fullstendig avhengig av en bankkonto i denne digitale verden.

– Uten bankkonto blir du faktisk en ikke-person. Du eksisterer faktisk ikke. Det er som de verste regimene på midten av 1900-tallet – det være seg i Russland eller Tyskland – du blir bokstavelig talt en ikke-person.

mest lest