Grensepatruljeforeningen ut mot Biden

Avatar photo
Benjamin Bringsås
Journalist
Publisert 30. juni 2024 | 14:49

Den Amerikanske grensepatruljeforeningen The Border Patrol Union svarer på Bidens påstand om at de støtte hans kandidatur.

Det var under debatten mellom president Joe Biden og tidligere president Donald Trump tidligere denne uken at Biden hevdet at han har Grensepatruljen sin støtte.

– For øvrig støttet Grensepatruljen meg, de støttet min posisjon, hevdet Biden.

Artikkelen fortsetter.

Det har fått reaksjoner fra Border Patrol Union, som var raskt ute med å avvise påstanden. I en uttalelse sa fagforeningen: «For å være tydelig, vi har aldri og vil aldri støtte Biden.»

Uttalelsen fra Grensepatruljeforeningen kommer i kjølvannet av en periode med omfattende debatt rundt immigrasjonspolitikk og grensekontroll, som er områder der Biden-administrasjonen har møtt betydelig kritikk.

Grensepatruljeforeningen har tidligere uttrykt misnøye med noen av administrasjonen og president Bidens tiltak og håndtering av grensekrisen, samt har også innenriksminister Alejandro Mayorkas mottatt skarp kritikk.

Fagforeningen representerer rundt 18 000 grensepatruljeagenter og støttepersonell, med en medlemsrate på 90 % blant kvalifiserte tjenestemenn.

Les også: Bidens debatt en krise for den politiske eliten: – Mediene prøver nå desperat å kontrollere skadene (+)

Siden Biden tiltrådte, har nesten 8 millioner migranter krysset den sørlige grensen inn i USA, med en rekord på nesten 2,5 millioner mennesker i 2023 alene, skriver The New York Post.

Nesten halvparten av de som ble tatt for å krysse grensen mellom utpekte kontrollpunkter i 2023 — 1,1 millioner mennesker — ble løslatt i USA, ifølge Department of Homeland Security-data rapportert av Congressional Budget Office. I tillegg kommer ytterligere anslagsvis 860 000 personer i mørketall som suksessfullt unngikk myndighetene.

mest lest