Lindsey Graham: – Blir Donald Trump tiltalt får vi opptøyer i gatene

Avatar photo
John M. Johansen
Journalist
Publisert 30. august 2022 | 06:30

Det er den tydelige spådommen til den republikanske senatoren.

Og det er flere som nå mener at Trump vil bli tiltalt. Juristen Bradley Moss som er ekspert på nasjonal sikkerhet, er en av dem, skriver Nettavisen.

– Jeg har sett nok, folkens. Donald Trump vil bli tiltalt i saken om de hemmelige dokumentene, skriver han på Twitter.

Det gjenstår imidlertid å se om statsadvokat Merrick Garland vil tiltale den tidligere presidenten og sannsynlige kandidaten til valget i 2024. Gjør han det, blir det bråk, spår Graham.

– Hvis de tiltaler president Trump for feil behandling av klassifisert informasjon etter at Hillary Clinton satte opp en server i sin kjeller, så vil det bokstavelig talt bli opptøyer i gatene. Jeg er bekymret for landet vårt, sier senatoren.

Les også: Imam med sterk advarsel etter norsk-somalisk jentes død: – Foreldrene har sviktet sitt barn

Det Graham viser til, er at det i 2015 ble kjent at Hillary Clinton brukte en privat epostkonto og -server til tjenestekorrespondanse i sin tid som USAs utenriksminister fra 2009 til 2013.

Det føderale politiet FBI etterforsket Clinton for å se om hun sendte hemmeligstemplede dokumenter gjennom det private systemet, men hun ble aldri straffeforfulgt.

Fox News juridiske bidragsyter Andy McCharty, mener Trump kan snakke seg til straff.

– Jeg tror at hvis han fortsetter å rakke ned på justisdepartementet og FBI, kan han snakke seg til en tiltale. De kan gå til justisministeren og si at hør her, han hudfletter oss og den eneste måten vi kan berge ryktet vårt på er å ha en rettssak, sier McCharty.

Også media i USA kjører hardt mot Donald Trump.

– Det som startet som et forsøk på å hente tilbake nasjonale sikkerhetsdokumenter har nå blitt forvandlet til en av de mest utfordrende, kompliserte og potensielt eksplosive etterforskningene i nyere tid, med enorme implikasjoner for justisdepartementet, Donald Trump og offentlighetens tillit til regjeringen, skriver New York Times.

Maskuliniteten slår tilbake

mest lest