Nordmenn spiser 30 prosent mindre brunost per innbygger enn for 15 år siden.
Årsakene er økt import, konkurranse og fallende melkekonsum, ifølge Tine.
– Også brunosten, til tross for offensiv markedsføring, er berørt av dette. Etterspørselen og forbruket av brunost generelt har falt betraktelig, over mange år. Vi må snu hver stein for å drive mest mulig effektivt, sier pressevakt i Tine, Margrete Holm Rogne, til Nationen.
Nå er spørsmålet om Gudbrandsdalsosten fortsatt skal produseres i Gudbrandsdalen eller ikke.
Men hvis produksjonen flyttes fra Lom og Skjåk for å spare penger, kan det da kalle seg Gudbrandsdalsost?
Saken engasjerer. På Facebook-gruppa «La G35 Leve» er det over 43.000 medlemmer.
Rogne understreker at omstillingsbehovet i Tine handler om langt mer enn G35.
– Tine gjør en samlet vurdering av hele anleggsstrukturen, inkludert brunoststrukturen og ikke bare i Lom og Skjåk, sier hun.
Endelig avgjørelse tas på et styremøte 18. oktober.