England og Wales blir mindre hvite og kristne

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 30. november 2022 | 20:29

England og Wales blir mindre hvite og kristne, ifølge nye offisielle data i dag som avslører et øyeblikksbilde av det moderne Storbritannia.

Antallet mennesker i de to nasjonene som identifiserer sin etniske gruppe som hvit har falt med rundt 500 000 i løpet av et tiår, heter det fra Office for National Statistics (ONS), skriver Daily Mail.

Omtrent 81,7 prosent av innbyggerne i England og Wales beskrev seg selv som hvite under folketellingen i 2021, ned fra 86 prosent et tiår tidligere.

Den nest vanligste etniske gruppen var ‘asiatiske, asiatisk britiske eller asiatisk walisiske’ med 9,3 prosent, opp fra 7,5 prosent i 2011.

Resultatene viser også at to tredjedeler av innbyggerne i London nå identifiserer seg som fra en etnisk minoritet, mens bare 36,8 prosent identifiserer seg som «hvite engelske, walisiske, skotske, nordirske eller britiske».

Og for første gang siden folketellingen startet for nesten 200 år siden sa færre enn halvparten av befolkningen i England og Wales at de var kristne. Mer enn en tredjedel sier nå at de ikke har noen religion i det hele tatt.

Men selv om «bare» 81,7 prosent av befolkningen identifiserte seg som hvite, oppfatter hele 90 prosent seg som britiske likevel, viser resultatene fra ONS.

Folketellingen finner sted over hele Storbritannia hvert 10. år og gir det mest nøyaktige estimatet av alle mennesker og husholdninger i landet.

Flere data vil bli publisert i etapper i løpet av de neste to årene, skriver Daily Mail.

Setter du pris på denne artikkelen? iNyheter trenger din støtte. Tegn abonnement eller støtt oss på Vipps 763291 eller bank 1506.80.92768

Dansk julekalender tatt av skjermen – kan virke støtende

mest lest