Ap-politiker til sykehus to ganger etter å ha spist hasjkaker

Avatar photo
Publisert 30. desember 2022 | 14:20

Sametingsrepresentant for Arbeiderpartiet Per Mathis Oskal (64) endte på sykehus to ganger etter å ha spist det han trodde var konas muffins.

Oskal deltok på Bondens marked i Harstad i oktober for å selge reinkjøttprodukter, skriver iFinnmark. Der fant han noen muffins i salgsboden sin som han trodde kona hadde kjøpt.

– Jeg drakk morgenkaffen og så spiste jeg en sånn muffins. Etter en halv time, så ble jeg «spekksyk» og måtte legge meg i bobilen. Etter hvert kom vi oss hjem, og jeg ble sendt med ambulanse til Tromsø, sier han til avisen.

Legene fant ikke ut hva som var galt, og mistenkte at Oskal hadde hatt et slag.

Kakene var imidlertid fortsatt i salgsboden, og helgen etter, da Oskal og kona vendte tilbake på markedet, spiste han enda en muffins. Igjen ble han syk og ble sendt i helikopter til sykehuset i Tromsø.

Les også: Kina og Russland hamstrer gull: Norge solgte hele sin beholdning i 2004

– De fant ingenting. Jeg ble nå utredet både «att og fram». Imens fikk kona mi en av sønnene våre til å komme og hjelpe til på messen i Sørreisa. Kona fikk melding her i Tromsø om at også han var blitt syk, og det viste seg at også han hadde spist av de samme kakene, sier Oskal.

Familien begynte dermed å mistenke at baksten var årsaken til sykdommen. Oskal anmeldte saken til politiet, men den ble henlagt.

– Det ble jo vanskelig å finne ut hvor de kom fra siden vi jo har spist alle kakene, sier han.

NAV-tiltak skaper reaksjoner: Obligatorisk møte for å se julefilm

mest lest