Kyivs inn­byggere bedt om å søke ly: – Dessverre ble det flere treff

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 30. desember 2022 | 03:32

Flyalarmen ble utløst under et droneangrep i Ukrainas hovedstad Kyiv natt til fredag.

Flyalarmen ble utløst natt til fredag, dagen etter at Russland hadde utført det som omtales som det største luftangrepet siden krigens start i februar.

Kyiv-regionens guvernør Oleksij Kuleba, oppfordret innbyggerne i hovedstaden til å oppsøke tilfluktsrom, skriver han på meldingstjenesten Telegram.

Ukrainas president sier i sin daglige videotale at 54 russiske raketter og 11 droner ble avverget torsdag. Han sier også at det er strømbrudd i mesteparten av landets regioner. Situasjonen er spesielt vanskelig i hovedstaden, i Odesa og Kherson og områdene rundt, samt områdene rundt byen Lviv nær landets grense mot Polen, uttalte han.

– Men dette er ikke noe sammenlignet med det som kunne ha skjedd hadde det ikke vært for våre heroiske antiluftskytsstyrker og luftforsvaret.

– Dessverre ble det flere treff. Våre kraftingeniører og reparasjonsmannskaper gjør alt for at ukrainere skal føle konsekvensene av terroristenes angrep så lite som mulig. Og jeg takker alle som jobber for å gjenopprette energiforsyningen, sier han videre.

Russland med massivt missilangrep mot Ukraina

mest lest