Steng kablene – og få tilbake tilliten

Avatar photo
Rune Chr. Tollefsen
Leserinnlegg
Publisert 30. desember 2022 | 18:40

Dette er et eksternt innlegg og gir uttrykk for skribentens meninger.

Olje- og energiminister Terje Aasland gikk nylig ut og sa det ikke er greit å utnytte ordningen med strømstøtte. Det er folk med fastprisavtale som lar naboen og venner får lade elbilen hos seg slik at det tjener maks på støtteordningen, Aasland kritiserer.

Jeg vi da minne vår eminente energiminister om hans sjef Jonas Gahr Støres egen utnyttelse. På Skavland tilbake i 2021 fortalte Støre at han ladet sin kones elbil gratis på Stortinget.

At det er vanlige folks tur kan jeg virkelig love deg vi har merket. Aasland. Mens Støre lader sin kones elbil gratis på stortinget og i statsministerboligen, vokser køene ved fattigkontorene der folk står i kø fra midt på natten for å få seg en matpose til neste dag.

Dere burde beholdt verdigheten og gått av istedenfor å bli felt av folkets dom. Dere er rett og slett ikke oppgaven verdig. Et nytt valgsystem må på plass der det er mulig å skifte ut den sittende regjering i en valgperiode om ikke de leverer på det de har lovet.

Norge flommer over av inntekter grunnet strømprisen og energikrisen i Europa som er selvpåført grunnet deres egen nedleggelse av stabile og trygge kraftkilder.

Dere står hardnakket på deres politikk og snakker frem krigen i Ukraina som grunn til krisen. Dette er bevist feil. Klart det er en medvirkende faktor, men den kom først etterpå krisen var et faktum. Tyskland og England har redusert sin egen kraftproduksjon mens Norge har økt sin og samtidig økt eksportkapasiteten til nettopp disse to landene.

Norge går mot et kraftunderskudd i nær fremtid, og den sittende regjering løfter ikke en finger for å endre dette uten å rasere mer natur og hav med vindturbiner.

Folket har talt, Aasland. Vi vil ikke rasere og ofre mer natur for økt energieksport. Steng kablene, og få tilbake støtten til Arbeiderpartiet.

Joe Rogan: Professor forteller om barns lidelser i gruver for det «grønne skiftet»

mest lest