Stoltenberg fikk ingen løfter om mer hjelp

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 31. januar 2024 | 07:11

Natos generalsekretær Jens Stoltenberg mottok ingen forsikringer om ytterligere støtte til Ukraina under møtet med republikanerne i Kongressen i USA tirsdag.

Stoltenberg hadde et møte med blant andre Mike Johnson, leder i Representantenes hus.

– Han forstår betydningen av å støtte Ukraina, men samtidig er det en veldig komplisert politisk prosess som nå pågår i Kongressen, og jeg brukte derfor mye tid i dag på å møte ulike representanter, og argumentere for at vi trenger en raskest mulig beslutning i Kongressen for fortsatt støtte til Ukraina, sier Stoltenberg til NRK.

Besøket i Washington skjer på et avgjørende tidspunkt. Midlene som Kongressen bevilget til Ukraina i fjor, er nå brukt. Republikanerne i Kongressen krever mer midler for å sikre USAs grense mot Mexico, for å godkjenne ytterligere støtte til Ukraina.

– Han forklarte hvorfor dette var komplisert, og at de har en krevende situasjon på grensen til Mexico. Jeg sa at Nato vil selvfølgelig ikke mene noe om håndteringen av et viktig innenrikspolitisk spørsmål i USA, men at det er viktig for Nato at man får et vedtak i Kongressen som sikrer fortsatt støtte til Ukraina, sier NATO-sjefen.

mest lest