Muslim på «Farmen» ut mot produksjonen – ble ikke tilrettelagt for halal-slakt

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 31. oktober 2023 | 08:07

Muslimen Yassin El Barkani (31) som er en av deltakerne på denne sesongen av reality-serien «Farmen» har så langt mest spist potet og havregryn på Fredheim gård.

Nå klandrer Yassin produksjonen av serien som sendes på TV 2 for mangel på halal-slakt. Han vil nå ta kampen for inkludering i forbindelse med slakten, skriver TV 2.

Denne uken var det kalven «Stjerne» som skulle slaktes.

– Det handlet ikke om selve kjøttet, men om følelsen av å bli inkludert og forsøkt forstått når man har en annen religiøs overbevisning. Spesielt når slakten skulle bli gjennomført på nøyaktig samme måte, med kun en manglende velsignelse, forteller Yassin til TV-kanalen.

– Jeg hadde ikke noe problem med å spise egg da de andre spiste svin. Det gikk fint, og det respekterer jeg. Men nå hadde jeg muligheten til å bli inkludert. Jeg ville ta en kamp for forståelse og inkludering.

Yassin forteller at han hadde en høyere forventning til produksjonen.

– Jeg var lei meg og følte meg ikke forstått. Hadde de hatt forståelse for hvor mye dette faktisk betyr for meg, så hadde de tenkt på det i forkant, enn at det ble en sak mens vi var der inne, sier han til TV 2.

Pressesjef i TV 2, Jan-Petter Dahl, sier de tar tilbakemeldingene fra Yassin på alvor.

– I år var det ikke planlagt halal-slakt som en del av slaktingen. Vi har forståelse for at Yassin reagerte på dette, men av praktiske og tidsmessige årsaker lot det seg ikke gjennomføre under innspillingen. Vi kan forsikre Yassin om at vi tar tilbakemeldingene hans på alvor.

Yassin påpeker også at han først ikke fikk tilgang på Koranen, men fikk den senere av produksjonen.

mest lest