Stor aksjon i natt: Delte ut tepper og vann til folk i bilene

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 31. oktober 2023 | 07:18

Norsk Folkehjelp og Røde Kors rykket ut i natt for å hjelper folk som står fast langs E18 ved svenskegrensen. Folk var kalde og slitne, sier Norsk Folkehjelp.

Flere vogntog med sommerdekk har ført til problemer på E18 mellom Ørje sentrum og grensen til Sverige mandag og natt til tirsdag.

– Det er flere kilometer med kø, og mange har stått der i mange timer, skriver Øst politidistrikt på X.

– Det var et svært kaotisk sted. Det var flere kilometer med biler av veien, vogntog som stod bom fast og 20 centimeter snø i retning Sverige, sa operativ leder Harald Wisløff for Norsk Folkehjelp til VG natt til tirsdag.

Han forteller til avisen at folk hadde sittet i opptil 12 timer bom fast da redningen kom frem. Røde Kors delte ut tepper og vann til folk i bilene.

– Vi har med cirka 100 pledd, og kommunen har ordnet med litt mat vi skal dele ut, sier Tommy Wahren, operativ leder i Mysen og omegn Røde Kors til NRK. Han sier de har vært to runder med forsyninger til folk som trenger det.

Politiet valgte også å stenge veien inn til i Norge fra Sverige, slik at redningsmannskaper kan bruke denne veibanen fritt.

Vegtrafikksentralen Øst melder at E18 ved Ørje ble åpnet 04.45 tirsdag morgen retning Oslo, men er fortsatt stengt retning Sverige.

Gisle Sveen i Øst politidistrikt sier til NRK i 5 tiden at de fått inn brøytebiler som har løsnet opp i noe av problemene, men det skal fortsatt stå biler og vogntog som trenger berging langs veien.

Kaoset på E18 startet ved 13.30-tiden, etter at et vogntog fikk problemer og stanset.

mest lest