Russisk stats-TV: – Vi ser USA forbereder seg på en veldig stor verdenskrig

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 31. desember 2023 | 12:05

En gjest på russisk statlig TV anklager USA for å ha startet en ny verdenskrig i samarbeid med NATO.

The Daily Beast’s Julia Davis delte et utdrag fra en sending på statens TV-kanal Russia-1 på fredag, der Vladimir Solovyov, en av de mest kjente skikkelsene i russisk media, politisk forsker og tidligere medlem av Russlands øvre parlament, Statsdumaen, diskuterer konflikten mellom Ukraina og Russland.

Russiske tjenestemenn og gjester på russisk statlig TV har etterlyst angrep mot amerikansk territorium og Vesten på grunn av den hjelpen og våpnstøtten som USA og andre NATO-land har gitt til Ukraina.

De siste uttalelsene ble gjort av Elena Panina, en tidligere medlem av Statsdumaen og medlem av det regjerende partiet Forent Russland.

– Vi ser det mer og mer tydelig at Vesten, først og fremst USA, forbereder seg på en stor, veldig stor verdenskrig, sa Panina til medgjester på programmet, ifølge en oversettelse av Davis’ Russian Media Monitor.

– Helt klart, gjennom NATO-institusjonene, forbereder USA en stor verdenskrig, gjentok hun. «Vi må helt gi slipp på vår naivitet. Fullstendig, helt og holdent!»

– Når en krig finner sted i Ukraina, prøver amerikanske medier å ikke dekke det. For amerikanere er det som et dataspill. Det er et sted langt unna, sa Panina.

– Det er ingen sensitive saker for USA selv. Kanskje burde vi begynne å skape sensitive saker? Vi står overfor den mest brutale fienden! Vi står overfor satanismen! Vi må fortsette helt til seier! la hun til.

mest lest