Uteblir fra kommunestyremøte grunnet «pride»-flagging

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 19. juni 2024 | 16:54

Det er tidligere KrF- og nå Konservativt-politiker Simon Friis Larsen som kunngjør dette først på Facebook og deretter i lokalavisa Romerrikets blad.

Friis Larsen (44) har sittet i kommunestyret i Rælingen siden 2015. Dette er første gang han uteblir oppgir han selv.

Konservativt-politikeren har lagt ut en video med en skriftlig tekst vedlagt der han gir sin begrunnelse.

«Når det flagges med «pride»-flagg på rådhuset i forbindelse med kommunestyremøter, så settes flagget opp som en forutsetning for å delta i demokratiet. Da er ikke demokratiet fritt, men betinget av underkastelse av det politiske flertallets politikk og symboler,» skriver han.

Friis Larsen mener flaggingen er «demokratifiendtlig og selvmotsigende» og at «pride» står i «diametral motsetning» til det kristne livssyn han bekjenner seg til.

Det er ikke flaggingen som sådan han er mest kritisk til i dette innlegget, men at flagget henger oppe mens det er kommunestyremøte.

Det blir dermed en «avgud som kristne må underkaste seg for å innfri møteplikten», mener han.

«Det settes opp en felle for meg som jeg ikke går i. Gud sier «Du skal ikke ha andre guder enn meg» (2. Mosebok 20:3). Å måtte underkaste meg «pride» som en forutsetning for å delta i det politiske ordskiftet er uaktuelt, samme hvor gyldig et politisk vedtak er. «Vi skal lyde Gud mer enn mennesker» (Apostlenes gjerninger 5:29). Jeg er derfor nødt til å utebli fra kommunestyremøtet i morgen, så fremt det ikke utvises respekt og toleranse for alle ved å ikke flagge «pride»-flagget ved ankomst til, under, og ved avreise fra møtet.»

I kommentarfeltet til Simon Friis Larsen er det mange som støtter han. Videoen er også sett av nesten 5.000 mennesker.

– Ja, dette står det virkelig respekt av. Takk for at du er Gud lydig. Du er krystallklar, troverdig og har integritet som menneske og som kristen. Igjen: Respekt, skriver en.

– Du har rett. Måtte barn og voksne bli beskyttet mot dette «inkluderende flagget», som jeg mener er svært splittende. Galskap! skriver en annen.

mest lest