Dronepiloter fra Iran sendt til Krim: – Russland er «konkurs»

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 19. oktober 2022 | 05:57

Iran har sendt dronepiloter til det okkuperte Ukraina for å hjelpe russere med å styre droner de har kjøp, ifølge New York Times.

De iranske dronepilotene skal ifølge avisen operere fra en russisk militærbase på Krim. Dronepilotene kommer fra gruppen «Islamic Revolutionary Guards Corps».

– Å sende droner og trenere til Ukraina har viklet iran dypt inn i krigen på russisk side og involvert Teheran direkte i operasjoner som har drept og skadet sivile, sier Mick Mulroy, tidligere tjenestemann i Pentagon og pensjonert offiser i C.I.A.

Zelenskyj mener Russland er konkurs.

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj kommenterer dronebruken tirsdag kveld, og sier en slik dronebruk sier mye om hvor dårlig det står til med Russland, ifølge Reuters.

– Russlands avhengighet av iranskproduserte droner for å angripe ukrainske mål avslører at Russland er konkurs, både politisk og militært, sier Zelenskyj.

Zelenskyj sier i sin daglige tale, at Russlands appell om hjelp fra Iran, er Kremls inrømmelse av sin militære og politiske fallitt.

– I flere tiår har de brukt milliarder av dollar på sitt militære, og til slutt gikk de for å bøye seg for Teheran for å få ganske enkle droner og missiler, sier han.

Zelenskyj sier han er blitt misforstått: Nekter for å ha uttrykt ønsker om angripe Russland

mest lest