Ja, Støre omfordeler – men ikke slik han hevder

Avatar photo
Daniel Sundkvist
Blogger og forfatter
Publisert 12. november 2022 | 17:48

Dette er et ekstern innlegg og står for skribentens meninger.

Det har blitt helt tyst fra Aps side om «nå er det vanlige folks tur». Vanlige folks tur er visst offisielt avlyst.

Nå er det nye mantraet «omfordeling», fra de som har mest til de som har minst.

De rikeste har uten tvil fått en merkbar skatteskjerpelse. Mange av dem har rømt landet og flere vurderer å gjør det. Denne delen av «omfordelingen» har Støre holdt.

Det står verre til med den andre delen. For de som har minst merker ikke noen omfordeling som kommer dem til gode. De fattigste må forholde seg til de samme høye prisene som alle andre. Skattelettelsen for de som tjener under 750,000, handler om noen skarve hundrelapper ifølge økonomer som har regnet på det. Lettelsen blir spist opp etter 14 dagers mat- og strømforbruk. Det var alt den kunne brukes til.

I stedet for en Robin Hood politikk, som Støre hevder at han fører, så opplever tvert imot de fattigste og middelklassen at også disse mister kjøpekraft. Støre tar med andre ord fra alle.

Så hva går pengene til? Åpenbart ikke til velferd, skole, helse eller veibygging. Der ble vi advart ukesvis i forkant at statsbudsjettet ville bli stramt.

Overraskelsen var derfor stor da budsjettet ble lagt på bordet, og det viste seg at Ap og Sp ønsker å bruke mer penger enn tidligere budsjett, ikke mindre. Men det er ikke nordmenns velferd den økte pengebruken skal gå til. Pengene skal gå til tulleprosjekt for astronomiske summer, primært satsing på vindkraft og havkraft. Klima er Støres kjepphest. I motsetning til hva mange tror, så fører han ikke høyrepolitikk, men radikal venstrepolitikk. Folk vil gjerne plassere ham i det politiske partiet Høyre. Men Høyre er høyre kun i navnet. Vi har ikke lenger reelle høyrepartier i Norge.

Omfordelingen skjer derfor ikke fra rike til fattige, men fra ALLE til Støres pengebinge. Det er derfor vi skal finne oss i lavere levestandard. Vi skal nemlig finansiere Støres våte energidrøm. Drømmen hans skal bistå i Europa i energikrisen, og kommer derfor ikke nordmenn til gode. Vi kan se langt etter normale strømpriser slik vi husker dem. Som vi alle har forstått, så har ikke regjeringen tenkt å løfte en finger for å reforhandle strømavtalene som har fått oss i dette uføret. Hvorfor? Jamen det er jo soleklart. Det ville jo ødelegge «omfordelingen». Hvem skulle da finansiere Støres peronlige ambisjoner?

Å observere Aps profil på Facebook er etterhvert blitt meget fornøyelig. Samtlige statuser de legger ut faller inn under kategorien «virkelighetsfjernt». Den hittil største kakebiten tok statusen hvor kulturminister Annette Trettebergstuen spurte leserne hvilke idrettsarenaer folk ønsket seg, i en tid hvor arenaer i hopetall måtte legge ned driften som følge av høye strømpriser (denne statusen er nå fjernet, jeg finner den ihvertfall ikke igjen).

Høyt oppe på listen kommer også statusen der næringsminister Vestre med stor iver forteller at Ap nå «legger til rette for økt konkurranse, som på sikt kan senke matvareprisene». Også dette i en tid hvor næringer legger ned på rekke og rad. Som vi vet så blir det ikke konkurranse av slikt. Tvert imot, det blir monopol for de få bedriftene som overlever. Regjeringen har makt til å gå inn direkte og senke prisene, ved å fjerne avgifter. Men det gjør de ikke. De «legger tilrette for» at prisene skal gå ned «på sikt». For vanlige mennesker som opplever at krisen er her og nå så er dette helt ubrukelige budskap, på grensen til absurditet.

Svært fornøyelig er også statusen der Støre står og babler om «trygge arbeidsplasser». Norsk arbeidsliv har vel aldri vært mer utrygt enn i 2022. Men en ting synes Ap å ha skjønt, og det er hvor rasende folk er på Støre. De aller fleste statusene de legger ut, er promotert av andre ministere.

Støre blir skjermet.

Det er påfallende hvor mye Ap skryter av nærmest ingenting. Brillestøtte og gratis barnehage i nord blir slått opp som enorme bragder – vedtak som kommer kun et mindretall til gode. De store slukene blir fullstendig ignorert, de som utarmer folk og næring og igjen gjør Norge til et fattig land.

For hva skjer? Prisene skrues langsomt opp. Skattene skrues langsomt opp. Skatt på aksjegevinst skrues opp. Lønnsveksten holdes nede. Slik tømmes folk for midler både raskt og på sikt. Hørt Støre si «folk har jo spart opp penger under covid»? Som om det gir ham rett til å skru opp priser, skatter og avgifter. Men det er faktisk hva han bruker som argument for å flå folk.

SSB opererer med underkalkulert prisvekst, den siste jeg så var på 6,8% (generelt, ikke kun matvarepriser). Folk vet at den reelle prisveksten ligger på mellom 20 og 50 prosent, avhengig av størrelsen på husholdningen og individuelle valg. Men lønnsforhandlingene følger den offisielle prisveksten. Det er altså mye å tjene på å underrapportere prisveksten, for den som bevisst styrer mot stagflasjon. Et fattig og desperat folk er enklere å lede.

Jeg har problemer med å finne ord som beskriver Ap og Støre på en måte som ikke blir vulgær. Tåkeleggingen av folket er enorm og uten historisk sidestykke. Denne regjeringen er så løgnaktig og ondskapsfull, at hvis det fulle og hele bildet går opp for folk, så tror jeg våre politikeres sikkerhet er i fare.

Regjeringen får bare takke høyere makter for nordmenns naivitet. For den store majoritet går fortsatt og tror at regjeringen er «handlingslammet» og «tafatt». I tillegg har regeringen, enn så lenge, så mange som 24 prosent lojale tilhengere. Slik unnskylder man dem. For det er bedre for regjeringen at folket tror de er litt «bakpå» men med gode intensjoner, enn at folket forstår at de blir både bevisst ført bak lyset og grundig ranet. Hvis det noen gang skjer at dette snur; at majoriteten våkner opp og oppdager at de på kalkulert og kynisk vis tømmes for hardt oppsparte midler som skulle finansiere deres velferd og drømmer, men nå istedet blir «omfordelt» til tiltak som folk flest er imot, så bør regjeringen rømme landet, hakk i hæl etter investorene som rømte på grunn av dem.

Setter du pris på denne artikkelen? iNyheter trenger din støtte. Tegn abonnement eller støtt oss på Vipps 763291 eller bank 1506.80.92768

Tyskernes tilbøyelighet til å støtte galskap

mest lest