Klager på frosne, elektroniske Tesla-låser – og hva skjer hvis bilen brenner?

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 1. januar 2023 | 17:40

Kuldestormen i USA i julehelgen var kraftig og det ble satt kulderekorder flere steder.

En polar front kom ned fra Arktis. Snø, is og kulde tok livet av mer enn 30 mennesker i dagen før og like etter julaften. Det kom opp mot to meter snø i nordøst, og det var kuldegrader så langt sør som Florida.

Les også: Historisk «kuldestorm» i USA

Og været skapte andre «overraskelser» for enkelte nordamerikanere. Ikke minst for folk med elektriske biler. Flere Tesla-eiere rapporter om ulike problemer med bilene sine.

En kvinne fra Ontario i Canada fikk millioner av visninger på en Twitter-video som hun la ut der hun viser en igjenfrosset dør på sin Tesla, som hun var ute av stand til å åpne. Bilen var totalt nediset i 15 munisgrader Celsius.

– Tenkte du ikke på is når du designet, Tesla, spør Rachel Modestino Elon Musk i tveeten.

Artikkelen fortsetter.

Kvinnen fikk både støtte og kritikk på sosiale medier, skriver Breitbart. Det ble foreslått at hun brukte appen for å åpne døren. Andre var spydige og mente kvinnen burde hatt råd til en garasje når hun kunne kjøpe bil til en halv million kroner (Tesla er relativt dyrere i USA og Canada enn i Norge fordi det generelle avgiftsnivået på biler er lavere).

Men kritikken mot Tesla kom også fram. «Man burde ikke måtte spørre om hjelp på Twitter når man har en så dyr bli,» sa en person. Andre mente det var en «kult» rundt Elon Musk som gjorde at bilene ble hauset opp til tross for fakta.

Det var også klager fra noen om at Teslaene ikke ville lade i kulden.

Men har nordmenn, som virkelig lever i et kaldt land, dette problemet?

Det er de elektroniske løsningene til Tesla som får fokus. For når elektronikken ikke virker, hva gjør man da?

Hva om det brenner?

Breitbart trekker frem en sak fra mai 2022 hvor en mann i Vancouver i Canada ble tvunget til å sparke ut vinduet i bilen sin etter at den begynte å brenne mens han satt i den. Brannen kortsluttet det elektriske anlegget og han kunne ikke åpne dørene.

Utbrent Tesla. Skjermbilde YouTube

Han hadde en 2021 modell Tesla Y.

Britisk hjertespesialist på Tucker Carlson: Mener mRNA-vaksinene aldri burde vært godkjent

mest lest