Jon Helgheim om Aps «gjengutspill»: – Er dette rekord i tomt prat?

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 26. april 2024 | 18:55

I dagens VG går Hadia Tajik og Tonje Brenna ut med det som høres ut som en lovnad: «Vi skal brekke ryggen på gjengene», hevder de.

FrPs Jon Helgheim er ikke imponert.

– Vi skal ta tryggheten på gata tilbake igjen, proklamerer Ap-duoen.

Tajik mener det er en «uakseptabel utvikling» at man «nesten daglig leser om skyting og gjengrelaterte episoder, særlig i hovedstaden, men også andre steder.»

– Slik skal vi ikke ha det. Vi skal brekke ryggen på gjengene og gjengutviklingen nå, mens vi fortsatt er i en relativt tidlig fase, sier Tajik.

Og der haster så mye at de «allerede» skal komme med forslag til neste års landsmøte i partiet.

Men de sitter altså i regjering nå, selv om justisdepartementet altså innehas av regjeringskollega Sp, som har plassert den 30 år gamle Emilie Enger Mehl i rollen som justisminister.

– Start deportasjoner.

I en innlegg på Facebook har Jon Helgheim kommenter utspillet.

«Er dette rekord i tomt prat?» starter han.

«De sitter altså i regjering og kriminaliteten har eksplodert, men de skal vente til neste års landsmøte for å vurdere om de skal gjøre noe. Som regjeringsparti kunne de bare gjort det nå, men poenget er ikke å gjøre noe, poenget er å snakke så folk skal tro de gjør noe,» skriver han.

– Sannheten er at det blir færre og færre politifolk og på kort tid har situasjonen eskalert noe voldsomt. Vi har ikke tid til å vente på pratmakere i Ap, avslutter Helgheim.

I kommentarfeltet hans er folk forbannet på Ap.

– 90% av kriminaliteten skylles innvandring. Dette må de bare innrømme og ikke gå rundt grøten. Sosialistene kan ta skylda for dette. De har sett hvordan dette har utviklet seg i Sverige, skriver en.

– Tomt prat, de lyver som vanlig. De sier det fordi det nærmer seg valg. De har hatt god tid til å sette i gang tiltak og forebygge at gjengene etablerer seg etter gjentatte advarsler i årevis, men ingenting er gjort, skriver en annen.

– Start deportasjoner, skriver en tredje.

Setter du pris på denne artikkelen? iNyheter trenger din støtte. Tegn abonnement eller støtt oss på Vipps 763291 bank 1506.80.92768 eller PayPal

mest lest