Helsepartiet og Industri- og Næringspartiet slår seg sammen

Avatar photo
Publisert 1. februar 2023 | 23:19

Helsepartiet (HP) og Industri- og Næringspartiet (INP) slår seg sammen med umiddelbar virkning, skriver Owe Ingemann Waltherzøe, leder i INP.

Waltherzøe har vært leder for INP siden starten i 2020 og fortsetter som partileder etter sammenslåingen.

Han skriver på Facebook at det har foregått samtaler og arbeid for å slå sammen partiene i over ett år.

– HP og INP har veldig lik politikk på veldig mange områder. INP litt mer fokus på energi situasjonen og HP er gode på det helsepolitiske, kanskje Norges beste helsepolitiske mål, skriver Waltherzøe på Facebook.

– Navnet blir værende Industri- og næringspartiet (INP), men vi vil åpne en prosess rundt utseendet på logoen etter valget, skriver han.

De to ulike partiene fikk følgende oppslutning i en måling utført i Desember 2022:

  • Helsepartiet: 0,11 % (+0,02)
  • Industri- og Nærinspartiet (INP): 1,53 % (-0,06)

Les også: «Andre» brutt ned: Dette er småpartienes desemberoppslutning

Helsepartiet ble stiftet i 2016 av Lise Askvik. De var et blokkuavhengig parti som har vært opptatt av å bevare lokalsykehus med akuttkirurgi og fødeavdelinger i hele landet, pasientskadeerstatning, immunterapi og andre gjennombruddsbehandlinger, legge ned det statlige organet Beslutningsforum for nye metoder og verne varslere.

Industri- og Næringspartiet har gjort seg kjent som en motstander av å avviklinge oljenæringen, samt at de er forkjempere for det norske landbrukets produksjon av rødt kjøtt. Deres slagord er «Utvikling, ikke avvikling.» De er også motstandere av elektrifisering av norsk sokkel.

Benestad mister legelisensen

mest lest