Erklærte seg ikke skyldig i uaktsomt drap

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 1. februar 2024 | 06:20

Skuespilleren Alec Baldwin (65) erklærte seg ikke skyldig i uaktsomt drap på filmfotografen Halyna Hutchins som mistet livet under innspillingen av westernfilmen «Rust» i New Mexico, viser rettsdokumenter, ifølge Reuters.

Hutchins døde etter å ha blitt truffet av et skudd fra et våpen som Baldwin brukte som rekvisitt under en filminnspilling i 2021.

Baldwin var planlagt å møte i retten torsdag, men valgte å unngå personlig oppmøte og valgte i stedet å besvare skyldspørsmålet skriftlig.

Baldwin frasa seg rettsmøtet og erklærte seg ikke skyldig, uttalte en advokat for ham, ifølge NBC News.

Baldwin hevder at han ikke trakk avtrekkeren før pistolen gikk av. Han har også sagt at pistolen ble erklært som «kald,» uten ekte ammunisjon, av assistentregissør Dave Halls.

Halls erklærte seg ikke formelt skyldig i mars i forbindelse med anklager om uaktsom bruk av et dødelig våpen og ble dømt til seks måneders prøvetid uten tilsyn.

Våpenansvarlig for produksjonen, Hannah Gutierrez-Reed, ble anklaget for uaktsomt drap i fjor, og hennes rettssak er planlagt å starte den 21. februar. Hun har erklært seg ikke skyldig.

Baldwin ble siktet for uaktsomt drap i skytingen på settet, men den saken ble henlagt i april i fjor. På den tiden sa påtalemyndighetene at nye fakta i saken krevede ytterligere etterforskning og rettsmedisinsk analyse.

mest lest