Mener lovgivere får penger fra amerikanske militærselskaper: – Korrupsjonen i Europaparlamentet blomstrer

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 1. mars 2023 | 04:20

Eu-parlamentets medlemmer mottar penger fra amerikanske militærselskaper, sa det russiske utenriksdepartementets talskvinne Maria Zakharova på sin Telegram-kanal tirsdag, ifølge Tass.

– Korrupsjonen i Europaparlamentet blomstrer. EUObserver-journalister har oppdaget at noen parlamentsmedlemmer mottok pensjoner, for eksempel fra amerikanske selskaper Raytheon, Honeywell International og Textron Inc – militære selskaper som utvikler, produserer og selger blant annet klaseammunisjon, sa hun.

– Det er bemerkelsesverdig at fokuset er på det amerikanske militærindustrielle komplekset (ikke engang europeisk), som er legemliggjørelsen av begrepet «dealers in death». Videre, som det har vist seg, er parlamentsmedlemmer sponset med penger fra salg av nettopp de typer våpen som EUs medlemsland søker forbud. Av en eller annen grunn nekter de ikke å ta pengene, sier Zakharova.

Hun bemerket også at parlamentsmedlemmene hadde investert sin pensjonssparing i olje- og gasselskapet Shell.

– Hva med «det grønne skiftet» og naturvern? Det er en veldig spesiell historie om dette. MEP Jutta Paulus (fra Tyskland) driver direkte lobbyvirksomhet for interessene til Bostons NGO Clean Air Task Force. I utarbeidelsen av lovendringer brukte hun lydig og uten å nøle dokumentene utarbeidet av den organisasjonen, sier Zakharova.

Korrupsjonsekspert: Deler av Norges 75 milliarder kroner til Ukraina, vil havne i lomma til korrupte

mest lest