Storbritannia presser Tyskland til å sende Taurus-missiler til Ukraina

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 1. mars 2024 | 12:20

Den britiske regjeringen har oppfordret Tyskland til å levere langtrekkende Taurus-missiler til Uktaina.

Det skriver Bloomberg.

Ifølge informanter til Bloomberg har ledende britiske ministre og tjenestemenn gjentatte ganger gjort det klart for Tyskland at Ukraina desperat trenger Taurus-missilene.

Storbritannia har presentert løsninger for å overvinne Berlins motstand mot å sende dem, herunder en utvekslingsavtale som ville innebære at Storbritannia leverer flere av sine egne Storm Shadow-missiler til landet, og deretter får Tyskland til å supplere Storbritannias beholdning med nye langtrekkende missiler.

En anonym britisk tjenestemann uttaler til Booomberg at Tyskland bør avstå fra å lete etter unnskyldninger.

–Scholz’ oppførsel viser at når det gjelder Europas sikkerhet, er han feil mann, i feil jobb, til feil tid, sa tidligere britiske forsvarsminister Ben Wallace til Evening Standard-avisen på torsdag.

Scholz avviste denne uken å sende Taurus-missiler til Ukraina, med den begrunnelsen at det ville gjøre Tyskland til en part i krigen mot Russland.

–Tyske soldater må ikke knyttes til de målene som dette systemet oppnår noe sted. Ikke engang i Tyskland, uttalte han på et møte i regi av det tyske nyhetsbyrået dpa mandag.

– Jeg er overrasket over at noen slett ikke er bekymret, at de ikke engang vurderer om det vi gjør, kan medføre en krigsdeltakelse, sa han.

Taurus-missiler har en rekkevidde på 500 kilometer, og kan da treffe mål i Moskva om de blir brukt i Ukraina.

mest lest