Emile (2) funnet død

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 1. april 2024 | 07:31

Beinrester av den lille guttten Emile Soleil ble oppdaget i nærheten av stedet der han sist ble sett for åtte måneder siden.

I fjor juli ble det meldt om den to år gamle gutten Emile Soleil som var savnet i Frankrike. En omfattende leteaksjon ble satt i gang, men uten resultat.

Ifølge TV 2, som siterer France Télévisions, ble beinrester oppdaget av en turgåer lørdag i nærheten av Vernet, stedet der gutten sist ble sett.

Søndag kveld takker Emiles foreldre gjennom sin advokat «alle de som hjalp og støttet dem, så vel som etterforskere for deres arbeid, deres profesjonalitet, deres personlige engasjement og deres medmenneskelighet».

– Marie og Colomban vet nå på denne påskesøndagen at Emile våker over dem i Guds lys og ømhet, sier advokat Jérôme Triomphe i en pressemelding ifølge BFM TV.

I en pressemelding uttaler statsadvokaten: «Den 30. mars 2024 ble det nasjonale gendarmeriet informert om funnet av bein nær Vernet-hamlet, som ble umiddelbart sendt inn for genetiske identifiseringsanalyser.»

I sin uttalelse kunngjør statsadvokaten at «IRCGN (institutt for kriminell forskning) fortsetter analyser av beinrestene», mens den nasjonale gendarmeriet vil «mobilisere ressurser for å utføre ytterligere søk i det geografiske området der de ble funnet». Som er to kilometer i luftlinje fra hvor Emile forsvant.

Ifølge LeMonde kunngjorde statsadvokaten at dette gjorde det mulig å fastslå den 31. mars at beinrestene tilhørte Emile Soleil.

Den siste observasjonen av Soleil var rundt kl. 17.15 den 8. juli i fjor, i en bakgate i den lille landsbyen med bare 25 innbyggere. Han hadde akkurat kommet på besøk til besteforeldrene sine for sommerferien. Beboere i og rundt den lille landsbyen ble også avhørt av politiet i et forsøk på å finne ut hva som skjedde med den lille gutten.

To vitner fortalt politiet at de så den lille gutten forlate familiens hus i Haut Vernet og gå rundt ti meter i en liten gate, men de har ifølge LeMonde motstridende vitnemål.

Det er fortsatt uklart hvordan gutten døde.

mest lest