Elsa Widding forlater Sverigedemokraterna: – Grensen har blitt nådd

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 1. mai 2023 | 12:10

Elsa Widding (55), kjent for sin kritikk av det rådende klimaparadigmet, forlater SD, men blir sittende i Riksdagen.

Avgjørelsen kommer et at hun opplever manglende støtte fra partiledelsen etter kritikk mot henne etter deltakelse på en konferanse i Stavanger 15. april.

– Grensen har blitt nådd, jeg forlater SD, skriver hun på Twitter og linker til en video der hun forteller om avgjørelsen.

Avgjørelsen kommer etter at Widding nylig ble utsatt for en «svertekampanje i media», skriver Samnytt. Dette etter å ha deltatt på konferansen «Spotlight» i Norge om Covid-19 og vaksiner.

Den venstreorienterte gruppen Expo skrev at konferansen samlet «konspirasjonsteoretikere» som er vaksinemotstandere, klimafornektere og har relativisert Holocaust. Flere medier, deriblant DN, SvD og TV4, fulgte etter med egne artikler.

En som kastet seg på kritikken av Widding var kunnskapsminister Mats Persson (L). Ifølge Lineralerna-toppen viser Elsa Widding en «kunnskapsforakt» og støtter konspirasjonsteorier om klima, vaksiner og Holocaust.

Widding er skuffet over ikke å ha fått noen støtte fra SD etter kritikken og har bestemt seg for å forlate partiet men forbli i Riksdagen ut mandatsperioden

– SD støtter regjeringen gjennom Tidöavtalen. Men jeg hadde forventet at mitt parti tok avstand fra disse avskyelige påstander som de ledende representantene for Liberalerna gjør seg skyldig i. De anklager meg for å støtte de som benekter eller bagatelliserer et forferdelig folkemord på seks millioner jøder, sier hun i klippet på YouTube.

Artikkelen fortsetter.

Hun er skuffet over manglende støtte fra eget parti.

– Til tross for denne bakvaskelsen, velger SD å ikke kommentere saken i media. Men stillheten sier sitt. En grense er nå overskredet også her. Jeg har derfor bestemt meg for å forlate partiet, fortsetter hun.

– Beklager

Sverigedemokraternas gruppeleder Linda Lindberg bekrefter at Widding har forlatt SD. Hun sier at Widding skal fortsette å stemme på linje med partiet. Men oppfordrer henne også til å gi opp plassen i Riksdagen.

  – Vi respekterer Elsas avgjørelse, men beklager samtidig at hun valgte å gå den veien. Som den sterke fellesstemmen i partiet håper vi at Elsa velger å forlate riksdagen sin til fordel for en som representerer SD, sier Lindberg til SVT.

Setter du pris på denne artikkelen? iNyheter trenger din støtte. Tegn abonnement eller støtt oss på Vipps 763291 bank 1506.80.92768 eller PayPal

mest lest