Mer enn halvparten i USA støtter massedeportasjoner

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 1. mai 2024 | 23:39

Over halvparten av amerikanerne sier at de støtter massedeportering av illegale innvandrere.

51 prosent sier at at de støtter massedeportering av illegale innvandrere. Det er en politikk som Donald Trump har lovet hvis han blir gjenvalgt til presidentskapet i november.

Støtten til massedeportasjoner varierte mye etter partitilknytning, med 68 prosent av republikanerne, 46 prosent av uavhengige og 42 prosent av demokratene som støtter tiltaket, skriver The Daily Wire.

Undersøkelsen omfattet 6251 personer, utført av The Harris Poll på vegne av Axios. Den fant at fant at Baby Boomer-generasjonen var mest sannsynlig til å støtte deportasjoner med 60 prosent etterfulgt av Gen X med 53 prosent, Millennials med 48 prosent og Gen Z med 35 prosent. Den fant også at 56 prosent av hvite amerikanere støtter massedeportering av illegale innvandrere, etterfulgt av 45 prosent av latinoer og 40 prosent av svarte amerikanere.

Amerikanerne forklarte også hvorfor de er bekymret for ulovlig innvandring, med 21 prosent som siterer økt vold, kriminalitet og narkotika, 18 prosent peker på kostnadene som bæres av skattebetalerne, og 17 prosent siterer risiko for vår nasjonale sikkerhet.

Axios-undersøkelsen er bare den siste i en voksende serie undersøkelser som har funnet ut at Bidens håndtering av grensen er veldig upopulær blant velgerne. Bare 20 prosent av de stemmeberettigede sier at USA har kontroll over sine egne grenser, fant en fersk meningsmåling på vegne av Newsweek. Et flertall av alle aldersgruppene som ble spurt i undersøkelsen var enige.

USA har opplevd en drastisk økning i ulovlig immigrasjon under Biden-administrasjonen, med over 9,5 millioner ulovlige innvandrere på landsbasis. 1,7 millioner av disse har «forsvunnet» udokumentert inn i landet siden demokraten tiltrådte. Tallet utgjør en skarp kontrast til de totalt 415 000 som forsvant udokumentert i 2018, 2019 og 2020 under Trump-administrasjonen.

mest lest