DeSantis vil avskaffe utdanning-, energi- og skattedepartementene

Avatar photo
Benjamin Bringsås
Journalist
Publisert 1. juli 2023 | 18:23

Florida-guvernør Ron DeSantis vil ta radikale grep for å angripe woke-ideologi og ytre venstreside, hvis valgt.

Til tross for å ligge langt bak tidligere president Donald Trump på meningsmålingene for republikanernes primærvalg, står det ikke på evnen til å komme i media med nytenkende politikk:

Sist ut skapte DeSantis overskrifter tidligere denne uken som følge av et intervju på Fox News der han ga støtte til avskaffelsen av flere føderale regjeringsorganer, inkludert den amerikanske skatteetaten Internal Revenue Service (IRS).

Den populære kandidaten som siden han lanserte sitt presidentkandidatur på våren har slitt med å nå opp til nødvendig oppslutning for å overgå Trump, nølte ikke på spørsmål om hvorvidt han støtter å avskaffe enkelte regjeringsorganer.

– Vi kunne fjernet Utdanningsdepartementet, vi kunne fjernet Handelsdepartementet, vi kunne fjernet Energidepartementet, og vi kunne tatt IRS, sa DeSantis, og fulgte opp med:

– Og hvis Kongressen vil samarbeide med meg om det, vil vi være i stand til å redusere størrelsen og omfanget på staten.

Til tross for at flere republikanske kandidater gjennom årene har ytret ønske om å redusere statens størrelse, er det ingen som har lykkes. Som DeSantis hinter til, er det til syvende og sist avhengig av støtte og stemmer i Kongressen.

Artikkelen fortsetter.

Samtidig som han anerkjenner at det vil være vanskelig å få med seg kongressen på å redusere statens størrelse, er guvernøren tydelig på at han vil bruke disse departementene som verktøy i sin kamp mot den såkalte woke-ideologien og ytre-venstre, som han mener har overtatt disse offentlige organene.

Les også: Mer populær blant velgerne etter siktelsen

– Vi vil reversere transkjønnede idretts-saker. Kvinne-idretten må beskyttes. Vi vil reversere politikk som prøver å infiltrere læreplanen i skolene våre. Det skal vekk alt sammen.

DeSantis er forberedt på å gjøre begge deler, enten det er å avskaffe dem fullstendig eller å motarbeide og reversere identitetspolitikken ved bruk av nettopp disse departementene.

Det er en vinn-vinn for konservative, sier presidentkandidaten.

mest lest