Ønsker å forby koranbrenning: – Det er hatefulle aksjoner

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 1. august 2023 | 06:37

Ervin Kohn i Det mosaiske trossamfunn mener Norge bør følge Danmarks eksempel.

Danmark og Sverige vurderer nå lovendringer som vil gjøre det mulig å nekte koranbrenning og andre hellige skrifter.

– Politiet bør ikke gi tillatelse til den type hatefulle aksjoner, sier Ervin Kohn til Klassekampen.

Lørdag tente Lars Thorsen i Stopp islamiseringen av Norge (Sian) på en koran utenfor Stortinget. Tidligere har han brent koraner foran ambassader, moskeer og på bytorg.

Koranbrenning påviser «den ekstreme intoleranse og voldsviljen som ligger i nær sagt alle muslimer», sier han til iNyheter.

– Selv intellektuelt late nordmenn kan ikke unngå å legge merke til at politikerne har importert et nytt folk som har klart uttalt vilje til å gjøre Norge til et shariahøl, med vold om nødvendig, sier Thorsen.

Kohn mener Norge bør gjøre som i Danmark og Sverige. Han forteller til Klassekampen at koranbrenning verken er eller bør være forbudt om det er del av religionskritikk. Han vil bare forby koranbrenning når det er en hatefull ytring – noe han mener aksjonene fra Sian er.

Kohn mener politiet aktivt bør gå inn og stanse aksjoner straks det framgår hva aksjonen dreier seg om. Da er det ikke forhåndssensur, ifølge Kohn.

Les også: Tusenvis av muslimer tok til gatene i København med Koranen

Lars Thorsen mener koranbrenninger bør være innenfor ytringsfriheten.

– Muslimer over hele verden vil forholde seg voldelig mot ikke-muslimske når vi opponerer fredelig. All opposisjon er utålelig for dem. Vi kan ikke underkaste oss, hevder Thorsen.

mest lest