– Jeg tror faktisk ikke at politikerne har skjønt det

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 1. september 2022 | 04:54

Strømprisene fortsetter å stige og ennå det er ikke blitt kaldt verken i Norge eller i Europa. Trygve Hegnar tror ikke politikerne skjønner hvor ille det blir.

Strømprisene har ligget på 5 til 10 kroner den siste uken, og selv om de har falt litt tilbake det siste døgnet er de skyhøye. Strømprisen kan komme opp i 20 kroner i vinter, skriver Finansavisen.

Hegnar tror ikke regjeringen kommer til å følge noe råd om store støttetiltak.

– Noen vil kreve det, men jeg tror ikke regjeringen kommer til å følge det rådet. De vil finne på en aller måte å støtte de aller mest utsatte på. Kanskje noen garantier, kanskje noen lånegarantier, og bitte litte grann, men i det store og det hele vil næringslivet ikke få støtte til strømmen. Det betyr at det går rett på bunnlinjen og ramme ni av ti selskaper som bruker strøm, sier Hegnar.

Les også: Fra en fortvilet og forbannet baker som ser at arbeidsplassene smuldrer opp

Konkursbølge
– Det kan være hoteller eller barer, eller bakerier, eller hva det måtte være. De er ikke nærheten av å legge noen budsjetter eller tenke seg at det skal bli så dyrt. Og regningene de kommer til å få, basert på dagens priser, hvis det vedvarer – de fakturaene som kommer om en, eller to eller tre måneder, blir slik at folk vil ikke forstå det. Jeg mener at vi får, det er så lett å si det, en konkursbølge. Det får vi, hvis da ikke regjeringen innfører veldig store støttetiltak, sier Trygve Hegnar.

– Det høres kanskje rart ut å si det, men jeg tror faktisk ikke at politikerne har skjønt det, sier han.

EU vil nekte Norge å begrense krafteksporten

mest lest